Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) KADİM Projesi kapsamında” Meslek Liseleri ve Meslek Yüksekokulları İçin Bilgilendirme Günleri” faaliyetine Kütahya’da başladı. Projenin hedef grubu içinde yer alan geleceğin işveren ve çalışanları öğrencilerin kayıtlı istihdam konusunda bilinçlendirilmesinin hedeflendiğini ifade eden UTSO  Yönetim  Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR; "Proje dahilinde bulunan illerin meslek liseleri ve meslek yüksekokullarındaki öğrencilere yönelik gerçekleştirilen bu faaliyet ile kayıt dışı istihdamın olumsuzlukları anlatılarak öğrencileri kayıtlı istihdama teşvik etmeyi amaçlıyoruz.” dedi. Yaklaşık 200 öğrencinin ilgi ve katılım gösterdiği faaliyette öğrencilere KADİM hediye kiti dağıtıldı. Bilgilendirme günleri Çarşamba günü Afyonkarahisar, Perşembe günü Manisa, Cuma günü Uşak illerinde devam edecek.    


Uşak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur ALBAYRAK ve yönetim kurulu üyeleri, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. UTSO Yönetim Kurulu Başkanı KANDEMİR’e çiçek takdim eden Uşak SMMMO Başkanı ALBAYRAK hayırlı olsun dileklerinde bulunarak yönetim kuruluna yeni dönem çalışmalarında başarılar diledi. Ziyarette Uşak’ın üretim, sanayi ve ticaret hayatına ilişkin görüşmelerde bulunuldu. Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KANDEMİR; Uşak SMMMO'nun UTSO'nun doğal çözüm ortağı olduğunu, önümüzdeki dönemlerde bu ortaklığı arttırarak devam ettireceklerini söyleyerek ziyaretlerinden dolayı Uşak SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı ALBAYRAK ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.  


Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali TÜRKCAN ve Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun GÜNGÖR, İstanbul’daki patlama sonrasında Uşak İl Emniyet Müdürü İbrahim ERGÜDER’i makamında ziyaret ederek taziyede bulundu. UTSO Yönetim Kurulu Başkanı KANDEMİR ziyaret sonrası yaptığı açıklamada emniyet güçlerimizin her zaman yanlarında olduklarını, hain terör saldırısını eshefle kınadıklarını dile getirdi. Özellikle terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonların arttığı bir dönemde gerçekleşen bu saldırının Türk milletini yıldırmayacağını ifade eden KANDEMİR;” Güvenlik güçlerimize yapılan bu alçakça saldırılar terörle mücadeledeki kararlılığımızı bozamaz. Güvenlik güçlerimize yapılan saldırının, ülkenin birlik ve bütünlüğüne yapılan bir saldırı olduğunu unutmamalı ve birbirimize daha çok kenetlenerek huzurumuzu bozmak isteyenlere gereken cevabı vermeliyiz. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz ziyaretle emniyet güçlerimizin her zaman yanında olduğumuzu


Uşak Ticaret ve Sanayi Odası(UTSO), her yıl olduğu gibi bu yılda TOBB’dan gelen yardım kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerine 600 mont ve bot desteğinde bulundu. Yardımlar, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmak üzere okul yetkililerine teslim edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan UTSO Yönetim Kurulu Başkan S. Selim KANDEMİR;”UTSO olarak her yıl olduğu gibi bu yılda TOBB’un katkılarıyla Milli Eğitim Müdürlüğü(MEB) tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim yardımında bulunduk. 600 adet mont ve botu, ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ulaştırmak için MEB’in belirlediği okullardan gelen yetkililere teslim ettik. Sosyal sorumluluk duygusuyla hareket ederek geleceğimizin temsilcisi olan çocuklarımızın ihtiyaçlarına bir nebze olsun cevap verebildiysek, katkı sağladıysak ne mutlu bize. Umarım bundan sonra bu tür yardımlar artarak devam eder. TOBB Başkanımız M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU’na böyle bir yardım düzenleyerek bizlerinde katkıda bulunmasına imkan sağladığı için şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ederim.” dedi.


Uşak Ticaret ve Sanayi Odası(UTSO), Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasının(KUTSO) Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneğiyle (BOZGİDED) ortaklaşa düzenlediği “Bölge Mucitler Sergisi’nde yerini aldı. Ülkemizde patentli ürün sayısını ve yenilikçi buluş sayısını artırmak, yenilikçiliği ve girişimciliği özendirmek üzere yerelde başlatılan ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen faydalı model ve patentli ürünler ile yenilikçi ürünlerin yer alacağı sergiye üyemiz Ali ERDOĞAN “Verimli Soba” projesiyle katılım gösterdi. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR;” AR-GE, yenilikçilik, girişimcilik bizim için çok önemli veülkemizde de son yıllarda ar-ge ve inovasyona verilen önem her geçen gün daha da artmaktadır. Dünya pazarlarına açılabilmek için patentli ürün sayımızı arttırmamız gerek. Bunun için mucitlerimizin ve girişimcilerimizin projelerini ve bu amaçla yapılan tüm çalışmaları destekliyoruz.” dedi.


Uşak Ticaret ve Sanayi Odası(UTSO) ile İş-Kur iş birliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerimizi desteklemek ve yeni iş sahalarının oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla girişimci adaylara yönelik “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” tamamlandı. Açıklamada bulunan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR, girişimciliğin ekonomik kalkınmanın temel taşlarından biri olduğunu, ülkede girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, başarılı işletmelerin kurulması ve istihdam sorununun çözümü noktasında girişimciliğin desteklenmesi gerektiğini söyleyerek girişimcilik sertifikası almaya hak kazanan adaylara hayırlı olsun dileklerinde bulundu.  


Uşak Ticaret ve Sanayi Odası(UTSO) ile Denizli İhracatçılar Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” 14 Aralık Çarşamba günü saat 09.30’da Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecektir. Üyelerine sık sık eğitim düzenlediklerini ifade eden UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR, düzenledikleri eğitimlerle üyelerinin sektörleriyle ilgili yapılan düzenlemelerden ve değişikliklerden güncel şekilde haberdar olmalarını önemsediklerini söyledi. Eğitim programıyla ilgili detaylar aşağıda yer almaktadır.   09.30-09.45 Kayıt / Açılış 09.45-11.15 İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları Konuşmacı: Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, İhracatı Geliştirme Uzm. Hatice Şafak BOZKIR 11.15-11.30 Ara 11.30-12.30 Döviz Kazandırıcı Hizmetler Konuşmacı: Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, Dış Ticaret Uzm. Yrd. Yunus AÇIKBAŞ 12


Uşak Tekstil Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil AĞAOĞLU ve yönetim kurulu üyeleri,  Uşak Ticaret ve Sanayi Odası(UTSO) Yönetim    Kurulu    Başkanı S. Selim KANDEMİR ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu. Ziyarette, Uşak’ta tüm kurum ve kuruluşların uyum içinde çalışmasının şehrimizin menfaatine olacağını dile getiren KANDEMİR, Uşaklı sanayici ve iş adamlarının ortak sorunları ve çözüm önerileri konusunda birlik içinde çalışılması gerektiğini söyledi. Ortak paydanın Uşak olduğunu aktaran OSB Yönetim Kurulu Başkanı AĞAOĞLU, kurumların birbirlerinden destek alarak, Uşak ve ülke ekonomisi için üreticilerin sesi olarak çalışılması gerektiğini vurguladı.  


Uşak Ticaret ve Sanayi Odası(UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR ve yönetim kurulu üyeleri Garnizon Komutanı Jandarma Albay Nedim SELBİSU’ya makamında ziyarette bulunarak görevinde hayırlı olsun temennisinde bulundu. Uşak’ın genel yapısından, ticaret ve sanayisinden bahseden KANDEMİR;” Öncelikle komutanımıza hoşgeldiniz diyorum. Güzel, yaşanabilir bir Uşak için hep beraber çalışmalıyız. Ticaretçisinden memuruna, askerinden siviline bu topraklarda yaşayan her kişiye ihtiyacımız var. Sizlerle birlikte kurumlar arası işbirliğini artırarak Uşak’ı kalkındırıp daha güzel yerlere taşıyacağımıza inanıyorum.” dedi. Garnizon Komutanı SELBİSU ise Uşak’ın asayişi iyi bir şehir olduğunu söyleyerek burada görev yapmaktan mutlu olduğunu belirtti. Ankara-İzmir arası yapılacak olan hızlı tren ve yeni otoban ile Uşak’ın daha da gelişeceğini dile getirerek şehrin gelişimi konusunda UTSO’nun yapacağı her türlü çalışmada imkanlar dahilinde destek olacaklarını ifade etti.