Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), tüm odaların kuruluş gayesi olan, üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak gibi aynı amaç ve görev çerçevesinde, 1891 yılında, “Uşak Ticaret ve Sanayi Odası” ismiyle Uşaklı işadamlarının teşebbüsü ile hizmete başlamıştır.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye ve bölge ekonomisinin, ticaret ve sanayi hayatının gelişmesi, ona yeni ivmeler kazandırılması istikametinde çabalarını kurulduğu günden itibaren azami bir şekilde gayret göstermektedir.

Bu gün Uşak, Türkiye battaniyesinin %80’ını, sargı bezi üretiminin %50'si, kazak ve triko ipliğin %65’ini, küçükbaş deri üretiminin %60'ını, seramiğin %15’ini üreten sanayi şehri konumundadır.

Ülke ekonomisine sağladığı katma değer açısından üst sıralarda yer alan Uşak’ın ve bölgenin ticaret ve sanayi yapısının ülke ekonomisine daha fazla katkı yaratır şekilde biçimlenmesi, üyelerinin mesleki faaliyetlerini uygun koşullarda yürütebilmeleri ve karşılaştıkları sorunların çözümlenebilmesi amacıyla kurulan UTSO, bugün ülkemizin önde gelen meslek kuruluşları arasında yerini almıştır.