Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), 2017 yılı ilk olağan meclis toplantısını yaptı.

Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın DALKIRAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nafiz KAYA, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer KARAHAN’ ın katılmalarıyla UTSO ocak ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı Prof. Dr. KARAHAN’ ın Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin faaliyetleri hakkında meclis üyelerine bilgilendirme yapmasıyla başladı. Ayrıca Uşak Üniversitesi’nin önemli projelerinden biri olan ‘Yıldız Araştırmacı Yetiştirme Projesi’ni anlatan KARAHAN; “Üniversitemiz bünyesinde devlet hastanesi ile protokol imzaladık. 2 Aralıktan itibaren eğitim araştırma statüsü kazandı. Amacımız tüm birimlerin bir arada bulunacağı bir sağlık kampüsü oluşturmaktır. Bununla birlikte ‘Yıldız Araştırmacı Yetiştirme Projesi’ yaptık. Projenin ilk aşamasını Uşakta başlatıp daha sonra Türkiye’ye yaymak istiyoruz. Üniversitemizin daha iyi seviyelere gelmesi için alaylı değil, Mektepli gençler yetiştirmek istiyoruz.” dedi

Bir önceki toplantının değerlendirildiği toplantıda, Aralık dönemine ait hesapların tetkik ve tasdiki, 2016 yılının hesaplarının, bilançosunun, gelir tablosunun tetkik ve tasdiki, Yönetim Kurulu Başkanının 2016 yılı değerlendirme raporu, TÜİK tarafından değiştirilen Nace Kodlarının oda Nace Sistemine eklenmesi, fiyat tarifeleri ve mesleki sorunlar görüşüldü.

UTSO Meclis salonun da gerçekleştirilen toplantıda yönetim kurulunun faaliyet raporunu sunan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR yaptığı konuşmada Oda faaliyetlerinden, Ülke, Dünya gündeminden ve ekonomisinden bahsetti. 2017 yılı faaliyet planına da değinen KANDEMİR; ‘’Bu yıl, e-ticaret ve online oda gibi hizmetlerimizi üyelerle buluşturuyoruz. Tüm altyapı tamamlandı. Artık üyelere daha hızlı hizmet verebileceğiz. Odamız için bir diğer güzel gelişmede; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde başlatılan ‘Nefes Kredisi’ ile oda üyelerine düşük faizli kredi kullandırma imkanı sağladık.  Uşak Ticaret ve Sanayi Odası olarak 6.500.000-TL’lik kredi kullanımına vesile olduk. Kredi kullanım limitimizin bitmesiyle beraber Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile görüşmelerimize devam ettik. Yaptığımız görüşmeler sonucunda 1.250.000-TL’lik ilave kaynak aldık.’’ dedi.

Toplantı dilek ve temennilerin belirtilmesiyle son buldu.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR’in aylık değerlendirmesinin tam metni aşağıdaki ekte yer almaktadır.

 Tam metne erişmek için tıklayınız.

mcls1

mcls

mcls2

mcls3