14.10.2021 Günümüzde hemen hemen her firmanın gündeminde olan yeni pazar, doğru müşteri bulma yolları ve hangi kurumdan nasıl destek alına bilinir? konularını kapsayan ‘’ Stratejik Müşteri ve Pazar Bulma Teknikleri Eğitimi’’ online gerçekleşti. Eğitmen Yaman Koç; “Dünyada rekabet çok çetin. Doğru zamanda, doğru kişilerle ve doğru pazarlara yönelen firmalar cirolarını artırabilir, büyümelerini sürdürebilir. Bilgileri amaca uygun analiz edip, uygun stratejiler hazırlayarak doğru hareket etmek zorundasınız’’ diyerek, pazar araştırma teknikleri, firma istihbarat çalışmaları, hedef pazar araçlarının ve verilerin kullanılması gibi konular ve örnek uygulamalarla katılımcıların özellikle ulusal ve uluslararası alanlardaki hedeflerine ulaşmalarına önemli katkı sağlayacak temel bilgiler aktarıldı. Doğru bilginin ve eğitimin hedefe ulaşmada en önemli adımlardan olduğunu vurgulayan Koç, son bölümde katılımcılardan gelen sorulara cevap verdi.
13.10.2021 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Gıda İhtisas Komisyonu, 16 Ekim Dünya Gıda Günü öncesi bir araya geldi. Online gerçekleşen toplantıda, kamu ve özel sektör temsilcileri sektörel gelişmelerle birlikte ihtiyaç ve beklentileri değerlendirdi. İl genelinde uygulanacak ‘’Gıda İsrafı Çalışmaları’’ konusunda sektör mensuplarının görüşleri değerlendirildi.
13.10.2021 13-15 Ekim 2021 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek, Uşak Üniversitesi, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ve Zafer Teknopark işbirliği ile Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından organize edilen bu yıl ikincisi düzenlenen ‘’Uşak Üniversitesi TTO 2. Ar-Ge ve Tasarım Proje Pazarı ‘’ dijital ortamda açılışı yapılarak başladı. Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın açılış konuşması ile başlayan programda; Ar-Ge ve tasarım alanlarında proje fikirlerine sahip akademisyen ve öğrenciler farklı alanlardan uzman ve yatırımcılarla bir araya gelecek. Program açılışında konuşma yapan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir; Covid-19 salgın döneminde teknolojinin ve yeniliklerin öneminin bir kez daha anlaşıldığını, Ar-Ge faaliyetlerini geliştirerek,’’ Bilgiyi Teknolojileştirme; Teknolojiyi Ticarileştirme’’ konusunda hızlı ve güçlü adımlar atılm
12.10.2021 Toptancı hallerinde faaliyet gösteren tüccar, komisyoncu meslek mensupları, sebze ve meyve taşımacılığı yapan işletmeler ile bu alanda faaliyet gösteren lojistik firmalarının desteklenmesi için KOSGEB İdaresi Başkanlığı tarafından “Sebze ve Meyve Soğuk Zincir Finansal Kiralama Destek Programı”nın yürürlüğe konulduğu ve 06/10/2021 tarihi itibari ile başvuruların alınmaya başlandığı ifade edilmektedir. Destek programı kapsamında, desteğe konu finansal kiralamanın, azami ilk 6 ayı ödemesiz dönem olmak üzere vadesi azami 36 ay olacak şekilde finansal kiralama faiz/kâr payı masrafları için işletmeye geri ödemesiz olarak 750.000 (yediyüzellibin) TL’ye kadar destek sağlanacağı iletilmektedir. Aşağıda yer alan sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin; Finansal Kiralama Kuruluşu tarafından işletmeye kiralanan yerli malı soğuk hava ünitesi ve/veya soğutucu frigorifik kasa/ünitenin KDV hariç bedeli için finansal kiralama faiz/kâr payı masraflarına destek verileceği belirtilmektedir. 46.17.02 Yaş sebze ve mey
11.10.2021 Odamız, Uşak Üniversitesi ve Zafer Teknopark işbirliği ile düzenlenecek “Uşak Üniversitesi TTO 2. Ar-Ge ve Tasarım Proje Pazarı” 13-15 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Uşak Üniversitesi TTO 2. Ar-Ge ve Tasarım Proje pazarı; Ar-Ge ve tasarım alanlarında proje fikirlerine sahip akademisyen, sanayici ve öğrencileri farklı alanlardan uzmanlarla bir araya getirmeyi ve projelerine teknolojik ve finansal katkıda bulunabilecek temsilcilerle buluşturarak ikili iş birliklerinin sağlanabileceği bir proje platformu sunmayı amaçlamaktadır. Bu etkinlik aynı zamanda katılımcıların yeni fikirleri, uzmanlık ve deneyimlerini paylaşma, iş veya araştırma ilişkileri kurma ve gelecekteki işbirliği için ortak bulma konusunda fırsatlar sunmaktadır. TTO 2. Ar-Ge ve Tasarım Proje Pazarı’nın dili Türkçedir. Kabul edilen ve sunulan projelerin tamamı proje kitapçığında, tam metin olarak yayınlanacaktır. Başvurularınızı https://projepazari.usak.edu.tr/ web sitesinde yer alan başvuru formu aracılığı ile
29.09.2021 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Uşak Kadın Girişimciler Kurulu organizasyonu ile Uşak TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere yönelik ‘’Kadın Erkek Eşitliği’’ semineri düzenlendi. Cüneyt Örkmez sunumuyla gerçekleştirilen seminerde; gençler arasında eşitlikçi davranışları geliştirmek, bakış açılarını pozitif yönde etkilemek, kalıp yargıları kırarak sosyal yaşam içerisinde daha sağlıklı etkileşimin temel yolları örneklerle ve öğrencilerin örnek uygulamalara katılımıyla aktarıldı. TOBB Uşak Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aysel Karaman, TOBB Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimi ile sık sık bir araya gelerek; öğrencilerinin kariyer planlaması, girişimcilik, sosyal hayatta farkındalık, sorumluluk sahibi gençlik gibi konularda etkinlikler düzenlediklerini belirtti.
09.09.2021 ‘’Yeni Dönemde Müşteri İlişkileri Yönetimi Eğitimi” 9 Eylül 2021 tarihinde DENİB ile UTSO işbirliğiyle eğitmen Cenk Kurt’un sunumuyla online olarak gerçekleşti. İnteraktif bir sunum gerçekleştiren Cenk Kurt, Geleneksel ve Yeni Nesil Müşteri Davranışları, Karşılaştırması ve Müşteri İlişkilerini Ölçme Teknikleri gibi konulara değindi. Kurt; mini oyunlar ve mini testlerle müşteri davranışlarına örnekler oluşturarak, firmaların bu verileri doğru analiz etmesinin önemine değindi.
25.08.2021 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerini satış kanallarını ve satış hacimlerini genişletmek amacıyla e-ticaret platformlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Hepsiburada Pazaryeri Satış Müdürü Cem ÜNAL’ın katılımıyla gerçekleştirilen online toplantıda, katılımcılara e-ticarete nasıl başlayabilecekleri, daha fazla müşteriye nasıl ulaşabilecekleri ve e-ticarette nasıl başarılı olunabileceği konusunda bilgi verildi. Özellikle pandemi sürecinde e-ticaretin öneminin daha da arttığını ve anlaşıldığını belirten ÜNAL, pazarın büyüyen hacmiyle ilgili rakamları paylaştı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliği ile oluşturulan HepsiTürkiye’den Yöresel Ürünler Programı ile yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerin satışının ve pazarlamasının sağlanarak ürünlerin ekonomiye kazandırılmasının amaçlandığını belirten ÜNAL, katılımcılara programın avantajlarını anlattı.