13.10.2021
 
13-15 Ekim 2021 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek, Uşak Üniversitesi, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ve Zafer Teknopark işbirliği ile Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından organize edilen bu yıl ikincisi düzenlenen ‘’Uşak Üniversitesi TTO 2. Ar-Ge ve Tasarım Proje Pazarı ‘’ dijital ortamda açılışı yapılarak başladı.
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın açılış konuşması ile başlayan programda; Ar-Ge ve tasarım alanlarında proje fikirlerine sahip akademisyen ve öğrenciler farklı alanlardan uzman ve yatırımcılarla bir araya gelecek.
Program açılışında konuşma yapan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir; Covid-19 salgın döneminde teknolojinin ve yeniliklerin öneminin bir kez daha anlaşıldığını, Ar-Ge faaliyetlerini geliştirerek,’’ Bilgiyi Teknolojileştirme; Teknolojiyi Ticarileştirme’’ konusunda hızlı ve güçlü adımlar atılmasının önemine vurgu yaptı. Kandemir; gençlerin, inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarınıza gösterdiği ilgi ve gayretin umut verici olduğunu ve yapılan çalışmalardan toplum olarak onur duyduklarını da sözlerine ekledi. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Uşak’ın endüstriyel dönüşümüne öncülük etmek, katma değerli alanlarda konumlanmasını sağlamak adına tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliklerini sürdürdüklerini ifade etti.
Program, açılış konuşmalarından sonra Vestel Elektronik A.Ş, Ar-Ge Müdürü Dr. Metin Nil’in sunumu ve proje sunumları ile devam etti.