4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında, Koronavirüsün yayılımının önlenmesi ve taşımacılarımıza etkisinin en aza indirgenmesini teminen alınan bir kısım tedbirler, ülkemizde ve dünyada Koronavirüs COVID-19 salgınına ilişkin normalleşme sürecinin başlaması nedeniyle, tedbirlerin yürürlükten kaldırılması gerekliliği ortaya çıkmıştır. 01.07.2022 TARİHİ İTİBARİYLE YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILACAK GEÇİCİ/SÜRELİ DÜZENLEMELER 02.04.2020 tarihli, 22611 sayılı Bakanlık Oluru ile bildirilen geçici/süreli düzenlemeler:Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği Madde 11/1 çerçevesinde;1. İlk defa yetki belgesi verilmemesi.2. Yetki belgesi eki taşıt belgelerine taşıt ilave işlemlerinin durdurulması.3. Mevcut yetki belgelerinin süresi bitenlerinin herhangi bir işleme gerek duyulmadan ikinci bir talimata kadar geçerliliğinin korunması. 10.04.2020 tarihli, 23931 sayılı Bakanlık Oluru ile bildirilen geçici/süreli düzenlemeler:1. Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu


24.03.2022   Bir dizi açılış ve etkinliğe katılmak için ilimize gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, iş insanları ile bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi.   Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Uşak sanayisi ve ekonomisi hakkında bilgiler aktararak, sektörel bazda teşvik taleplerini iletti.   Sonrasında Uşak’lı sanayici ve iş insanları Bakan Varank’a sektörleri ile ilgili sıkıntı ve taleplerini dile getirdi.  


23.03.2022 Bu yıl 44. yılını kutlayan Türkiye’nin "ilk" ihtisas fuarı Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı. 1978'den bu yana düzenlenen Yapı Fuarı- Turkeybuild İstanbul, yapı sektörünün bütün bileşenlerini bir araya getiren en büyük ve en önemli "Yapı Fuarı" olma özelliğini sürdürmektedir. UTSO Üyelerinde katıldığı fuar, Türkiye'nin yanı sıra Orta Doğu, Balkanlar, Orta Asya ve Kuzey Afrika'dan da alıcıları buluşturarrak, yeni iş birliklerinin yapılmasında da büyük bir rol oynuyor. Pek çok firmanın ilklerini sergileyeceği fuardan üyelerimizin verimli görüşmelerle dönmesini temenni ediyoruz.


21.03.2022 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Mart ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmail Karaman başkanlığında video konferans yöntemiyle yapıldı. Olağan gündem görüşmesinden sonra UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Oda faaliyetlerini ve genel gündem değerlendirmesini içeren bir sunum gerçekleştirdi.


21.03.2022 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), Türk Standardları Enstitüsü’nün (TSE) gerçekleştirdiği tetkikler sunucunda; ISO 31000 Risk Yönetim Sistemi Belgesini alan ilk odalar arasında yer aldı. Uluslararası standart belgelerinden ISO 31000, gelecekte oluşabilecek zor koşulları öngören, riskler ortaya çıkmadan önlem alınmasını ve zaman tasarrufunu sağlayan, kaynak israfını önleyen, hedefleri gerçekleştirme olasılığını artıran ve proaktif yönetimi teşvik eden bir sistemdir. UTSO ayrıca 9001 - Kalite Yönetim Sistemi, 10002 - Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesine sahiptir.


17.03.2022 İşletmeler için özellikle Covid-19 Pandemi dönemi ile birlikte önemi daha da anlaşılan ve firmalar için önemli maliyet merkezlerinden biri olan depo ve stok yönetimi ile ilgili ‘’ Stok Yönetimi’’ eğitimi online olarak gerçekleşti. Eğitmen M. Serhat Öztürk; ‘’Stok yönetimi üretim ve arz sürecini doğrudan etkilemektedir. Bir işletmenin devamlılığı ve karlılığı için hayati önem taşımaktadır. Günümüzün ekonomik koşulları stokları her düzeyden yöneticiyi ilgilendiren bir sorun haline gelmiştir. Stoklar bütün departmanların karar alma sürecini etkileyen unsurlardır. Etkin bir stok sisteminde her departmanın, özellikle de üretim planlama ve satış departmanlarının rolü vardır. İşletme yöneticisinin ana amacı stokları katlanılması gereken maliyetler olarak görmek ve bu maliyetleri minimize etmek olmalıdır’’ dedi. Eğitimde; Stok Planlama, Depo Yönetimi Stratejileri, Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi, Stok Yönetimi Performans Değerlendirme Teknikleri, Stok Maliyetleri ve Maliyet Düşümünün Sağ


14.03.2022 UTSO Tekstil Sektörü İhtisas Komisyonu, sektör ile ilgili güncel gelişmeleri, yaşanan sorunları, çözüm önerilerini değerlendirmek ve Yeşil OSB’ye geçiş süreçlerini görüşmek üzere bir araya geldi.


10.03.2022 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ve Denizli Ticaret Odası işbirliği ile ‘’İleri Satış Teknikleri Eğitimi’’ online ortamda üç Odanın üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Tecrübeli eğitimci, TOBB ETÜ Öğretim Görevlisi Serdar Bilecen tarafından gerçekleşen eğitimde satış kavramı, bileşenleri, yöntemleri, müşteri beklentileri ve müşteri merkezli yaklaşım ne demek, satıcının görevleri gibi konulara değinildi. Bilecen; 2000’ler elektronik ortamın satışın devridir, artık gizli hiçbir şey yoktur. Alıcılar bilgilenirler ve yeniden güçlenmeye başlarlar. Alıcılar yorumlarını paylaşırlar. Satıcılar güçlü imaj oluşturmaya ve bunu korumaya çalışırlar. Müşterinin gereksinimini anla, sonra ürünlerini müşteriye ve hatta müşterinin müşterisine fayda sağlayacak şekilde konumlandır. Müşteriye fayda sağlayan, imajı olan çözümler sat diyerek satış süreçlerine ve fayda oluşturmak/ fayda sunmak kavramlarına değindi. Müşteri yönetiminde ikna ve müzakere, sadık m


08.03.2022 Kooperatif ve Üst Kuruluşlarının Denetimine Dair Yönetmelik,  01 Şubat 2022 Tarihli ve 31737 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kooperatif ve üst kuruluşlarının denetimleri ile birlik ve merkez birliklerinin denetim için yetkilendirilmesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesini amaçlamaktadır. " Mezkur yönetmeliğin 7 nci maddesi ile denetleme kurulu üyelerinin nitelikleri; a- Türk vatandaşı olmak ve medeni hakları kullanma ehliyetine sahip bulunmak. b- En az lise düzeyinde diploma sahibi olmak. c- Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından ya da 1163 sayılı Kanun hükümlerine göre mahkûm olmamak.