05.10.2018 Ticaret Bakanlığının, Fiyat Etiketinde Yerli Üretim Logosu Kullanımına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Üretildiği ülke Türkiye olan ve perakende olarak satışa sunulan ürünlerde kullanımına başlanan "Yerli Üretim" logosu, etiketler ve fiyat listelerine, kolaylıkla görünebilir ve okunabilir şekilde belirlenen orijinal renklerinde ve şeklinde yer verilecek. Malın üretim yeri, ayırıcı özelliği, tüm vergiler dahil satış fiyatı, birim fiyatı ile bu fiyatların uygulanmaya başlandığı tarih etiketlere yazılacak. Bakanlık, belediyeler ve ilgili odalar söz konusu tebliğ hükümlerinin uygulanması ve izlenmesine ilişkin işleri yürütmekle görevli olacak. Tebliğe aykırı uygulamaların tespiti halinde, bu aykırılık, gereği yapılmak üzere uygulamayı yapanın merkezinin bulunduğu valiliğe bildirilecek. İlgili Yönetmelik İçin Tıklayınız… 


03.10.2018 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), Uşak iş dünyasının eğitim ihtiyaçlarına ve güncel konularda ki değişiklik ve uygulamalara cevap verebilmek hedefi ile eğitim ve danışmanlık masası organizasyonlarına devam ediyor. Uluslararası Ticaret ve Sözleşmeler Hukuku konulu eğitim, Avukat Murat Eren ve Avukat Volkan Demir tarafından gerçekleştirildi. UTSO’da gerçekleştirilen eğitime, UTSO üye firmalarından Genel Müdür, İhracat Uzmanı, Satış Muhasebesi, Avukat, Finans Yetkilisi, Pazarlama, Satın Alma ve Satış Temsilcisi bölümlerinde çalışanlar katıldı. Organizasyonda, uluslararası ticarette dikkat edilmesi gereken riskler anlatılırken, örnek uygulamalar ve kararlarla dış ticarette uluslararası anlaşmalar ve tahkim, uyuşmazlıkların çözümü gibi konulara değinilerek katılımcıların soruları birebir cevaplandı.


01.10.2018 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) yönetimi bugün gerçekleştirdiği ziyaretlerden bir diğerini de Uşak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler (SMMM) Odası yönetimine yaptı. UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Meclis Başkanı İsmail Karaman ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyeti Uşak SMMM Odası Başkanı Uğur Albayrak ve yönetimi ağırladı. Ziyarette sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket etmesinin il kalkınması için önemi vurgulanırken her iki kurumun ortaklaşa düzenlediği yasal mevzuatlar, düzenlemeler ve uygulamalara yönelik bilgilendirme toplantıları ve eğitimlerin devam edeceği belirtildi.


01.10.2018 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Meclis Başkanı İsmail Karaman ve Yönetim Kurulu Üyeleri Uşak iş dünyasının TOBB çatısı altındaki diğer bir temsilcisi olan Uşak Ticaret Borsası yönetimini ziyaret etti. UTSO Yönetimini karşılayan Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer nazik ziyaretlerinden dolayı UTSO Yönetimine teşekkür ederek, her iki kurumun da ortak paydasının Uşak ekonomisi ve kalkınması olduğuna dikkat çekti.


01.10.2018 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Meclis Başkanı İsmail Karaman ve UTSO Yönetim Kurulu Üyeleri yeni Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz’ı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti. Başsavcı Bünyami Korkmaz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, UTSO yönetimine teşekkür etti.


27.09.2018 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda ‘’Perakende Satış Eğitimi’’ düzenlendi. UTSO üyesi firma sahiplerinin ve çalışanlarının katıldığı eğitimde,Taciser Ürersoy Fıstık’ın sunumuyla ‘’Perakende Satışın Temel Sistemleri’’ üzerine bilgiler aktarıldı.Perakende müşteriyi anlamanın önemli olduğunu belirten Taciser Ürersoy Fıstık; perakende, insanla başlar, insanla biter, sektörde donanımlı ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak, gençlerin mesleklerini uzun vadeli görmelerini sağlamak oldukça önemlidir diyerek sözlerine başladı. Eğitimin ilk bölümünde; Perakendecilik Nedir, Profesyonellik Nasıl Sağlanır, Müşteri Profilleri, Sürdürülebilir Müşteri Memnuniyeti, Mağazada Renk, Işık, Ses Düzeninin Önemi, Pazarlama ve Promosyonel Çalışmalar başlıklarında sunumlar gerçekleştirildi.Örneklerle ve uygulamalarla gerçekleştirilen eğitimin son bölümünde ise farklılaşma ve günümüz dünyasında perakende sektöründe liderliğe giden yol hakkında bilgiler paylaşıldı. Eğitim katılımcıların hatıra f


26.09.2018 Toplantıya Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Metin Gümüş, Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Gündağ katıldı. Toplantıda Zafer Teknopark’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın sürdürmesi, Teknopark Yönetim Kurulu’nun her ayın son haftasında toplanması kararlaştırıldı.


25.09.2018 Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 4-5 Ekim 2018 tarihlerinde “Coğrafi İşaretlerde Afyonkarahisar Buluşması” adı altında uluslararası çalıştay düzenleyecek. ATSO ile Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YüCİTA) işbirliğinde gerçekleştirilecek çalıştayda Coğrafi İşaret kavramı, tüm yönleri ile masaya yatırılacak. Fransa, Türkiye ve Afyonkarahisar’da Coğrafi İşaret uygulamaları hakkında ayrıntılı bilgi verilecek toplantıya Uluslararası Coğrafi İşaretler Ağı Kurumu (OriGIn) Yönetim Kurulu Başkanı Claude Vermot- Desroches, QUALİSUD Bağımsız Denetim Kuruluşu Başkanı François Luquet, Zeytin Dünyası Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Christian Telaude, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Hakan Kızıltepe, Türk Standartları Enstitüsü Gıda Sektör