14.10.2021

Uşak Üniversitesince sürdürülebilir işbirliğini sağlamak ve tecrübe paylaşımında bulunmak üzere ilimiz kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinden oluşan ‘’Uşak Üniversitesi Danışma Kurulu’’ Ekim ayı toplantısına UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir katıldı.

Her yıl Mart ve Ekim aylarında gerçekleşen toplantıda, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş 4 yıllık gelişimi ve yeni akademik yıl ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir ise; , ilimiz İçin ivedilikle “Yeşil Mutabakat Eylem Planı” oluşturulmasının önemine değinerek,   Sanayi Kuruluşlarımız, Üniversite ve Ticaret ve Sanayi Odası olarak ortak hareketle yol haritası belirlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kandemir; “Ülkemizin, uluslararası ticaret düzeninde son yıllarda ivme kazanan iklim değişikliği ile mücadele politikalarına adaptasyonunu sağlamayı hedefleyen ve ihracatta rekabetçiliğimizi güçlendirecek bir yol haritası niteliğinde olan “Yeşil Mutabakat Eylem Planı” yayımlandı. İlimizdeki sanayi kuruluşlarımız; geri dönüşüm, sıfır atık, su tasarrufu gibi konularda öncü olabilecek özelliklere sahip. Bizler de bu eylem planı kapsamında, üniversite ve ticaret odası olarak ortak hareket etmeliyiz. Bu konuda hızlı bir şekilde bölgesel planımızı oluşturmamız gerekiyor” şeklinde konuştu. 

Toplantı, diğer katılımcıların görüş, öneri ve temennilerin alınmasının ardından sona erdi.