02.07.2021

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Kalkınma Ajansları ile iş birliği halinde hazırlanan www.yatirimadestek.gov.tr sitesi, yatırım yapmak ve iş fikirlerini hayata geçirmek isteyenlerin faydalanabileceği önemli bir kaynaktır.

Yatırımcılara yol göstermek amacıyla tüm devlet desteklerine ilişkin bilgilerin tek bir platformdan sunulmasının hedeflendiği sitenin ana sayfasında yer alan arama motoru ile hızlı ve güvenilir sonuçlar elde edilmekte,destek ilanlarının özet veya detaylı bilgilerine anında erişim sağlanabilmekte, gelişmiş arama algoritması ile detaylı aramalar yapılabilmektedir.
 
Sitede bulunan "Teşvik Robotu" ile yatırım yapılması düşünülen şehir ve sektörle ilgili ayrıntılara erişim sağlanabilmekte, "Yatırımcı Sözlüğü" ile destekler ya da yatırım ile ilgili teknik terimlerin anlamları öğrenilebilmektedir.
 
"Yatırım Fırsatları" bölümünde; yerel, ulusal ve küresel fırsatlara yönelik hazırlanmış ön fizibilite çalışmaları bulunmakta, örnek yatırım konularıyla ilgili özet bilgilere ulaşılabilmekte, yatırım maliyetleri ve geri dönüş süresiyle ilgili detaylı bilgiler edinilebilmektedir.
 
Bunun yanında sitede yer alan "Soru-Cevap" sayfasında; Kalkınma Ajanslarının 81 ilde görev yapan uzmanlarına anında ulaşılabilmekte, böylece yatırım süreçleri, yatırımı hayata geçirmek için verilecek devlet destekleri ve yatırım boyunca ihtiyaç duyulan danışmanlık hizmetine kolayca erişilebilmektedir.