13.11.2020

İş dünyası ile ilgili kitapları da olan eğitmen Canan Duman, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile videokonferans aracılığıyla ‘’İş Dünyasının Geleceği ve Dijital Dönüşüm’’ üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

İş dünyasında aynı kalan tek şey hiçbir şeyin aynı kalmayacağı gerçeğidir diyen Duman, yeni nesil içeriklerle, dünya trendleriyle katılımcılara dijitalleşmenin ana temalarıyla ile ilgili bilgiler aktardı.

Duman konuşmasında; ‘’Dijital dönüşüme fabrikadan değil, insandan başlanmalıdır. Önce “insanın dönüşümü” sağlanmalıdır. Nitelikli iş gücü ihtiyacının kazanımı ise eğitim sistemindeki reformlar ile mesleki ve teknik eğitimlerin verilmesiyle, beşeri becerilerin kazandırılmasıyla uzun vadede çözüme kavuşabilecek bir sorundur. Dijital dönüşüm, dijital teknolojilerin bir işletmenin tüm alanlarına entegrasyonu olup, çalışma şeklini değiştiren; ticari faaliyetlerin, yetkinliklerin ve iş modellerinin derin bir dönüşümüdür. Tamamen dijital olmak, organizasyon çeşitli aşamalardan geçerken zaman, çaba ve kaynak gerektirir’’ dedi.

Örnek uygulamalar ve ulusal şirketlerin izledikleri politikaları anlatarak sunumunu gerçekleştiren Duman, programın son bölümünde katılımcıların sorularını yanıtladı.