26.12.2017

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın Zafer Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında finanse edilen “Stratejik Planlama ve Stratejik Yönetim” çalışmaları süreçlerinde yer alan “Stratejik Plan Önemi ve Yönetimi” eğitimi gerçekleştirildi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası meslek komite, meclis ve yönetim kurulu üyeleri ile UTSO personelinin katıldığı eğitimi Stratejik Planlama Danışmanı Yüksel Vardar gerçekleştirdi. Vardar, sürecin uzun ve zorlu olduğunu, her adımın planlanması gerektiğini ifade ederken, “ “Stratejik Planlama” ile yönetişim, zamanı iyi kullanma ve verimlilik açılarından önemli yararlar sağlanacaktır. Sivil toplum kuruluşları arasında rol model olan odaların stratejik plan çalışmasında odanın tüm organları ve çalışanlarının katkısının bulunması önemlidir.Odalar çalışmalarını üyelerinin ihtiyaçlarını çözebilme, sorunlarını giderebilme ya da beklentilerini karşılayabilme yönünde planlamalıdır” dedi.Hazırladığı slayt eşliğinde süreci katılımcılara madde madde açıklayan Danışman Yüksel Vardar,2018-2021 yol haritalarının her adımını birlikte planlanacağının altını çizdi.

Eğitim sonrasında değerlendirmede bulunan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, 2018-2021 Stratejik Planlamalarını yaparkenkatılımcılığı en üst düzeyde tutma ilkesini benimsemiş oldukları belirtti.Kandemir, “Oda olarak üye menfaatini ve memnuniyetini maksimum düzeyde hedefleyerek çalışmalar yapmaktayız. Önümüzdeki 4 yıllık stratejik planlamamız da sahip olduğumuz kaynakları amaçlarına uygun olarak kullanarak, Uşak ticaret ve sanayisini göz önünde bulundurularak, il gelişimine uygun, günümüz rekabet edebilme gücüne süreklilik ve hızlılık kazandırabilecek projelerle, bölgenin ve ülkenin büyümesine katkıda bulunmayı hedefleyen planlama çalışmaları amaçlamaktayız” dedi.