Uşak Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini sektörlerine göre bir araya getirerek, sorun analizlerini çıkarmaya ve çözüm önerilerini almaya devam ediyor.

40 sektörde toplantı organize edeceklerini belirten Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET, geri kazanım sektörü ve iplik sektörü ile iki gün bir araya geldiklerini belirtti.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Zafer Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında hazırlanan “Uşak İş Dünyasının Katma Değer ve Ürün Çeşitliliği Sağlama Konusunda Stratejik Yol Haritasının Belirlenmesi” projesi kapsamında düzenlenen toplantıda konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET, her sektörün ayrı sorunları ve ihtiyaçları olduğunu belirtti. Sektörel üye buluşmaları ile odadan beklentilerinde toplandığını belirten KUVVET, çek vadelerinin uzun oluşu, sektörde taban fiyat olmayışı, iplikte ürün kalitesinin az oluşu, pazar araştırmasının yapılmayışı ve kalifiye eleman sıkıntısı gibi sorunların tespit edildiğini belirtti. KUVVET “Elimizdeki en büyük avantajımız girişimcilik ruhumuz. En büyük dezavantajımız ise satış baskısının sonucu olarak maliyet gözetmeksizin satıların yapılması. Tekstil geri dönüşümünde dünyanın sayılı bölgelerinden biriyiz. Girişimcilik ruhumuzla bunu başardık. Bundan daha önemlisi devamlılığı sağlayabilmek.” dedi. Birlik ve beraberlik olması gerektiğine dikkat çeken KUVVET, bu toplantılar ile daha fazla bir araya gelinmesini ve katılımın sağlanmasının önemine değindi.

Toplantı, anket sonuçlarının değerlendirilmesinin ardından sona erdi.