Bu yıl 13. yaşını kutlayan Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 100. Buluşması, Garanti Bankası ve odamız işbirliğince Uşak’ta gerçekleştirdi. Toplantıda, Uşak’ın ekonomisini daha rekabetçi kılacak çözüm önerileri ve önündeki fırsatları nasıl değere dönüştürebileceği tartışıldı.

Dünya Gazetesi Başyazarı Osman AROLAT’ın yönettiği toplantının açılış konuşmasında Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz KARADERE; “Ekonomide gerçek atılımın, KOBİ’lerin donanımlı hale getirilmesiyle mümkün olacağına inanan, ilk kez KOBİ özelinde işkolu oluşturan banka olarak; Garanti Anadolu Sohbetleri projesinde 13 yılı geride bıraktık ve 100. toplantıya ulaştık. Bugüne dek; tam 68 ili ziyaret ettik, 31 bini aşkın KOBİ’yle buluştuk. Ekvatorun çevresini neredeyse 4 kez dolaşmaya denk, yaklaşık 155 bin kilometre yol kat ettik. 400’ü aşkın uzman konuşmacıyı ağırladık. Böyle özel bir günde Uşak’ta olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ev sahipliği için Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ederiz.” dedi.

Karadere’nin ardından Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET organizasyonda emeği geçen duayenlere, Garanti Bankası ve Dünya Gazetesine teşekkürlerini ileterek; “Şirketlerde olması gerektiği gibi kurumların ve ilin birlikte hareket edebilme kabiliyeti olmalı. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz organizasyon birlikte hareket edebilmenin meyvesi. Bu örneklerin artması gerekiyor. İllerde şirketler gibi birliktelik ile büyüyor.” Dedi.

Toplantıda söz alan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük birlikte iş yapma kültürünü ve Tire Süt Kooperatifi örneğini anlatarak, hayvancılık sektöründeki potansiyelin canlandırılması için ipuçları verdi. Kron Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Yenel Ar-Ge ekosistemini ve temel ilkelerini tanıtarak, Uşak’ta üretimin katma değerinin yükseltilmesinin yollarından bahsetti.

Uşak’ın girişimci bir kent olduğunun vurgusunu yapan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Mortan, İllerin gelişmesinde Ticaret ve Sanayi Odalarına büyük görev düştüğünü ve diğer kurum ve kuruluşlarında birlikte hareket ederek ilerleyebileceklerini belirtti. Son olarak, söz alan İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat ise döviz kurlarının yılları itibariyle karşılaştırmalarını yaparak 2016 yılı beklentilerine değindi.

Toplantı soru cevap kısmından sonra sona erdi.