02.06.2023

Kalite Yönetim Sistemleri Belgelerine sahip olan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), sürecin bir başka ayağı ISO:27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi içinde çalışmalarına başladı. Bu kapsamda UTSO çalışanlarına yönelik ISO 27001 standartları kapsamında  "Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi" düzenlendi.

Kalite Yönetim Sistemleri Uzmanı Teyfik Bıyık’lı tarafından gerçekleştirilen eğitimde; ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sisteminin kuruluşlara faydaları, bilgi güvenliği temel kavramları, güvenlik risklerinin tanımlanması, standart maddeleri, dökümantasyon gereksinimlerin konularına değinildi.

ISO/IEC 27001:2022, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (Bilgi güvenliği, siber güvenlik ve gizliliğin korunması - Bilgi güvenliği yönetim sistemleri) için uluslararası bir standarttır. Bu standart, organizasyonların bilgi güvenliğini etkili bir şekilde yönetmelerini sağlamak için gereklilikleri belirler. Bilgi güvenliği, siber güvenlik ve gizliliğin korunması - Bilgi güvenliği yönetim sistemleri, organizasyonların bilgi varlıklarını, bilgi süreçlerini, bilgi güvenliğini ve risk yönetimini korumak amacıyla bir dizi politika, süreç ve kontrolleri içeren bir yönetim yaklaşımını temsil eder.