24.01.2019 Kısa Çalışma Ödeneği Nedir? Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır.  Kısa çalışma uygulaması bakımından “KRİZ” ne demek ?


21.01.2019 Türkiye Ekonomi Şurası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili Bakanların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirildi. TOBB 10. Ekonomi Şurasına Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir ve Meclis Başkanı İsmail Karaman da katıldı. Tolantıda, TOBB Konsey Başkanları ve 7 bölge temsilcileri iş dünyasının sorunlarını dile getirdi, taleplerini iletti. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir başkanlığında Uşak’ın sorunları ve çözüm önerileri hakkında hazırlanan dosya Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a iletilmek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne sunuldu.


21.01.2019 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ve İzmir Ticaret Odası (İZTO)  14-19 Ocak 2019 tarihleri arasında Almanya’nın Münih şehrinde düzenlenen BAU 2019 - Münih İnşaat ve Yapı Malzemeleri Fuarına ortaklaşa iş gezi düzenledi. KOSGEB’in de desteği ile düzenlenen geziye UTSO ve İZTO ‘nun inşaat ve bağlı sektörlerinde faaliyet gösteren üyeleri katıldı. Sektörün en yeni teknoloji ürünlerini inceleme fırsatı bulan üyeler, MÜSİAD’ın düzenlediği B2B görüşmelerinde yabancı firmalarla bir araya gelerek iş görüşmeleri gerçekleştirdiler. Özellikle yeni ürün ve uygulamaların sergilendiği fuarda UTSO ve İZTO üyeleri görüşmeler esnasında çeşitli bağlantılar kurarak ticari ilişkiler gerçekleştirilmesi noktasında adımlar attı.


18.01.2019 Sayın Üyemiz; "TOBB Uşak Genç Girişimciler Kurulu ve TOBB Uşak Kadın Girişimciler Kurulu" için "İcra Komitesi Seçimleri" yapılacaktır. Seçmen listesine girmek isteyen; İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeliği adayının ve İl Genç Girişimciler Kurulu üyeliği adayının http://tobbgirisimcilik.org.tr adresinde yer alan başvuru formunu eksiksiz olarak doldurup 23 Ocak 2019 Çarşamba günü mesai bitimine kadar odamıza teslim etmesi gerekmektedir. Kurullara üye olacak kişilerin; - 18 yaşından gün almış, 40 yaşından gün almamış olması, - Ticaret Sicili’ne kayıtlı, gerçek kişi tacir veya tüzel kişilerin ortağı, yönetim kurulu üyesi, genel müd


17.01.2019 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), KOBİ'lere ve işletmelere e-ticaretin avantajlarını anlatarak yerel markaları büyütecek e-ticaret eğitimleri dizisine 2019 yılında da devam ediyor.  n11.com ile ortaklaşa düzenlenen eğitimde,  e-ticaret verileri, sistemde yaşanan yenilikler ve n11pro Toptan Alışveriş Platformu sistemi anlatıldı. Uşaklı KOBİ’ler n11.Com’la Dijitalleşecek Program açılış konuşmasını gerçekleştiren UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir; Özellikle KOBİ’lerin,  genç girişimlerin,  yöresel ürün üreticilerin rekabet güçlerini,  pazar paylarını ve kurumlaşma düzeylerini artırma noktasın e-ticaretin büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Kandemir, çatı kuruluşları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde 2016 yılı itibariyle e-ticaretin önemine işaret ederken, bu yönde çalışmalarını ve faaliyetlerini artt


15.01.2019 Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, 1 yarıyıllık eğitimlerini (14 hafta) işletmelerde alacağı “İşletmelerde Mesleki Eğitim” işbirliği protokolü Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın makamında imzalandı.Protokol imza törenine, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, UKOSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, MÜSİAD Uşak Şubesi Başkanı Nuri Aslan ve İnşaat Mühendisleri Odası Uşak Şube Başkanı Ali Osman Doruk katıldı.Proje kapsamında uygulamalı eğitim, Mühendislik Fakültesinde 7+1 (7 yarıyıl üniversitede, bir yarıyıl işletmelerde), Teknik Bilimleri Meslek Yüksekokulun da 3+1 şeklinde uygulanacak. Böylece Uşak Üniversitesi öğrencileri işletmelerde bir yarıyıl süreli iş yeri eğitimi ve uygulaması ile mesleki deneyimlerini arttırırken, işletmeler ve sanayi kuruluşları da ihtiyaç duydukları nitelikli insan gücünü tanımış ve yetiştirmiş olacak.


11.01.2019 Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğinde, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinin belirlenerek,söz konusu şirketlerin görünürlüklerini artırmak ve bu şirketlerin ekonomik bağlantılarını kuvvetlendirmek amacıyla 2011 yılından beri ‘’TOBB Türkiye 100’’programı yürütülmektedir. 2012-2015 dönemi satış gelirleri dikkate alınarak listeye giren Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği konferans salonunda 25 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştiren tören ile ödülleri aldılar. Türkiye 100 şirketleri, değerlendirmeye alınan dönemde, satış gelirlerini ortalama yüzde 438 oranında, çalışan sayılarını da yüzde 74 oranında artırmışlardır. Türkiye 100 listesindeki şirketlerin faaliyet gösterdikleri sektörlerin çeşitliliği, Türkiye ekonomisinin dinamizminin güzel göstergesidir.


08.01.2019 Uşak’ın sorunlarını ortak hareketle dile getirmek ve çözüm yolları bulmak için her ay bir araya gelen Uşak Sivil Toplum Platformu yöneticileri Uşak Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde bu ayki toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda genel gündem değerlendirmesinin ardından, her kurum Uşak Havaalanından gerçekleştirilecek İstanbul – Uşak uçuşlarının aktifliği ve devamlılığı için yaptıkları ve yapabilecekleri faaliyetleri özetledi. Toplantının son bölümünde bu yıl 10.’su düzenlenen Cumhurbaşkanı ve ekonomiden sorumlu Bakanların katılımıyla gerçekleşecek  ‘’TOBB Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’’nda görüşülmek üzere Uşak ile ilgili konu başlıkları istişare edildi.


03.01.2019 Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun yürürlüğe girmesiyle, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren kaynakların verimli yönetimi ve plastik poşetlerden kaynaklanan çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla plastik poşetlerin satış noktalarında (toptan ve/veya perakende olarak mal, ürün satışını yapan mağaza, market ve benzeri satış yerleri) kullanıcıya veya tüketiciye ücreti karşılığı verileceği Bakanlık tarafından  duyurulmuş ve yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda, plastik poşetlerin satışı, beyanı, geri kazanım katılım payı tahsili ile birlikte izleme, kontrol ve denetimine ilişkin hususları içeren Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanarak 25/12/2018 tarih ve 66745475-145.07-245766 sayılı Bakan Oluru ile 27/12/2018 tarihinde Bakanlık web sayfasında duyurulmuştur. Plastik poşetlerin ücretli olarak satışı, faaliyet türü ne olursa olsun uzaktan satışlar da dahil olmak üzere, istisnasız tüm satış noktalarında (tekstil, oyuncak, elektronik, gıda ve benzeri) 1/1/2019 tarihinden itibaren gerçekleştirilecek ve plastik poşet