30.03.2021 Sayın Üyemiz; İstanbul Sanayi Odası'nın, 1968 yılından bu yana her yıl yapmakta olduğu ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ (İSO 500) araştırması için 2020 yılı başvuruları başladı. Çağrıya göre; 2020 yılı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’na katılabilme alt sınırı üretimden alt sınırı net üretimden satışlarda 150 milyon TL olarak tespit edilmiştir. Büyüklük sıralamasında temel kriter olarak alınan net üretimden satışlar büyüklüğünün Kurumlar Vergisi Beyannamesi (E-beyanname) ile tutarlı olması gerekmektedir. Net üretimden satışları 150 milyon TL'yi aşan ve 2020 yılı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'na katılmak isteyen kuruluşların; www.iso500.org.tr adresinde yer alan "Anket Kullanıcı Girişi" uygulamasını kullanarak anket bilgilerini doldurmaları ve mali mühür uygulaması ile Kurumlar Vergisi Beyannamesini (E-beyanname); 4 Mayıs 2021 tarihine kadar sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Detaylı Bilgi İçin: ISO Ekonomik Araştırmalar ve Finansal Kurumsal Finans Şubesi E-Posta:


29.03.2021 Çin’de ortaya çıktıktan sonra, üç ay gibi kısa bir süre içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ve beraberindeki pandemi süreci ile aile içi iletişimde yaşanan sıkıntılar ve çözüm yolları önerilerini içeren ‘’Pandemi Döneminde Aile İçi İletişim’’ eğitimi, Uşak Üniversitesi SHMYO Öğr. Gör. Dr. Ebru Başkaya, sunumuyla gerçekleştirildi. Başkaya, ‘’Covid-19 pek çok bireyi zor seçimlerle karşı karşıya bıraktı ve bireysel alışkanlıkları ve sosyal yaşantıyı büyük ölçüde değiştirdiği söylenebilir. Herşey, sağlıklı bir iletişim hoşgörü ve şefkatin merkezi olan ailede başlar’’ diyerek, aile içi iletişimin önemine dair konularda bilgiler aktardı. Başkaya, bu dönemde uygulanabilecek, bireysel ve aile içi sorunlara dair çözüm önerilerini de aktararak sunumuna son verdi.


25.03.2021 Zafer Kalkınma Ajansı Sosyal Gelişimi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında ilk 4’e kalarak ön başvuruyu geçen proje kapsamında kurulması planlanan “US-TECH Ön Kuluçka ve Girişimcilik Merkezi” toplantısı Uşak Üniversitesinde gerçekleşti. UTSO’nunda proje ortağı olduğu toplantıya UTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Güngör ve UTSO Genel Sekreteri Caner Urhan katıldı. Proje kapsamında; Deri, Tekstil ve Seramik alanlarında, bölgesel kalkınmayı hızlandırması ve girişimcilik ekosistemini canlandırması hedeflenmektedir. Öğrenciler, farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmalarda; e-ticaret, dış-ticaret, prototipleme gibi çeşitli konularda eğitimler alacak ve bu öğrencilerimizin Uşak’taki firmalarda istihdamı sağlanacak.


24.03.2021 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), üyelerinin ihtiyaçlarına göre farklı konularda belirlediği eğitimlere online olarak devam ediyor. ‘’İnsan Kaynakları, Verimlilik ve Aidiyet’’ eğitiminde, bugünün iş dünyasında insan kaynakları yönetiminin önemi vurgulandı. Kurumun ve çalışanların değişmeyen üç ortak alanının verimlilik, ilişkiler ve kalite olduğuna dikkat çekerek sözlerine başlayan eğitmen Sevtap Yasin, verimliliğin doğru işgücü planlaması ile başladığını belirtti. İşbirliği ortamının verimliliğe katkısı, motivasyon ve takım olma bilincinin şirketlerin başarısındaki rolü konularını örnek uygulamalar ve ipuçları ile aktardı. Eğitim, UTSO üyelerinin sorularını ve örnek uygulamalarını aktardığı bölüm ile son buldu.


23.03.2021 Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 2021 Yılı Destek Programları kapsamında Turizm Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı (TAİDEP), Teknik Destek Programı (TD) ve Fizibilite Desteği Programı (FZD) olmak üzere toplam bütçesi 27,8 Milyon TL olan 3 program ilan edilmiştir. Bilgilendirme ve Eğitim Toplantıları 2021 Yılı Destek Programları kapsamında aşağıdaki takvime uygun olarak çevrim içi ortamda bilgilendirme ve eğitim toplantıları düzenlenecektir. Toplantılar ücretsiz olup destek programlarına başvuru yapmayı öngören herkesin katılımına açıktır. Bilgilendirme toplantısı kapsamında programlara ilişkin temel hususlar (amaç, öncelik, bütçe, destek limitleri vb.) hakkında bilgilendirme yapılacaktır. Eğitim toplantısı kapsamında ise proje döngüsü yönetiminin temel prensipleri hakkında bilgi verilecek ve örnek proje başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Toplantı Türü Tarih


19.03.2021 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İstanbul Teknik Üniversitesi, Coca-Cola ve Habitat işbirliğinde gerçekleştirilen ‘’Kız Kardeşim Projesi’’ kapsamında, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) katkıları ve UTSO Kadın Girişimciler Kurulu Organizasyonuyla  ‘Mobil Fotoğrafçılık Eğitimi’’ düzenlendi. Evde veya atölyelerde ürettikleri ürünleri internet veya sosyal medya aracılığı ile pazarlamak isteyen kadınların mobil fotoğrafçılık konusunda becerilerinin artması amacıyla gerçekleştirilen eğitimde, eğitmen Ayşegül Şeker; akıllı telefonlar ile fotoğraf çekmek, ışık, zaman ve kompozisyon yaratmak, evdeki eşyalar ile stüdyo kurulumu ve fotoğraf düzenleme uygulamalarını örnek videolarla anlattı.  


19.03.2021 Uşak İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27 ve 72’nci maddeleri gereği, 11.03.2021 tarihinde Uşak Valisi Sayın Funda KOCABIYIK Başkanlığı’nda olağanüstü toplanmış ve aşağıdaki kararlar alınmıştır.       Risk grubuna göre il bazında tedbirlerin uygulanacağı kontrollü normalleşme döneminin sürdürülebilirliği ve bir an evvel tam anlamıyla normalleşmenin sağlanması için; aziz milletimizin bu güne kadar sergilediği sağduyulu ve fedakârca yaklaşımını sürdürmesinin ve temizlik, maske, mesafe prensiplerinin yanı sıra hayatın her alanını kapsayacak şekilde belirlenen kurallara/tedbirlere toplumun tüm kesimlerince azami düzeyde uyulmasının önemi kadar yürütülecek denetim faaliyetlerinin etkinliği ve sürekliliği de büyük bir etken olarak görülmektedir. Kararın tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. http://www.usak.gov.tr/il-umumi-hifzissihha-meclisi-karari---karar-tarihi-11-03-2021---karar-no-2021-06


18.03.2021 UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Güngör ve Meclis Başkan Vekili Basri Yıldırım, Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette Meslek Okulları Müdürleri ile de bir araya gelinerek işbirliği protokolleri ve mesleki eğitimde yurt dışı staj imkanları gibi konulara da değinildi.  


Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Mart ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmail Karaman başkanlığında video konferans yöntemiyle yapıldı. Olağan gündem görüşmesinden sonra UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Oda faaliyetlerini ve genel gündem değerlendirmesini içeren bir sunum gerçekleştirdi. Toplantıda Zafer Kalkınma Ajansı Uşak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Tekeli, Zafer Kalkınma Ajansı 2021 yılı destek programları hakkında bilgi verdi.