12.10.2021 Toptancı hallerinde faaliyet gösteren tüccar, komisyoncu meslek mensupları, sebze ve meyve taşımacılığı yapan işletmeler ile bu alanda faaliyet gösteren lojistik firmalarının desteklenmesi için KOSGEB İdaresi Başkanlığı tarafından “Sebze ve Meyve Soğuk Zincir Finansal Kiralama Destek Programı”nın yürürlüğe konulduğu ve 06/10/2021 tarihi itibari ile başvuruların alınmaya başlandığı ifade edilmektedir. Destek programı kapsamında, desteğe konu finansal kiralamanın, azami ilk 6 ayı ödemesiz dönem olmak üzere vadesi azami 36 ay olacak şekilde finansal kiralama faiz/kâr payı masrafları için işletmeye geri ödemesiz olarak 750.000 (yediyüzellibin) TL’ye kadar destek sağlanacağı iletilmektedir. Aşağıda yer alan sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin; Finansal Kiralama Kuruluşu tarafından işletmeye kiralanan yerli malı soğuk hava ünitesi ve/veya soğutucu frigorifik kasa/ünitenin KDV hariç bedeli için finansal kiralama faiz/kâr payı masraflarına destek verileceği belirtilmektedir. 46.17.02 Yaş sebze ve mey


11.10.2021 Odamız, Uşak Üniversitesi ve Zafer Teknopark işbirliği ile düzenlenecek “Uşak Üniversitesi TTO 2. Ar-Ge ve Tasarım Proje Pazarı” 13-15 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Uşak Üniversitesi TTO 2. Ar-Ge ve Tasarım Proje pazarı; Ar-Ge ve tasarım alanlarında proje fikirlerine sahip akademisyen, sanayici ve öğrencileri farklı alanlardan uzmanlarla bir araya getirmeyi ve projelerine teknolojik ve finansal katkıda bulunabilecek temsilcilerle buluşturarak ikili iş birliklerinin sağlanabileceği bir proje platformu sunmayı amaçlamaktadır. Bu etkinlik aynı zamanda katılımcıların yeni fikirleri, uzmanlık ve deneyimlerini paylaşma, iş veya araştırma ilişkileri kurma ve gelecekteki işbirliği için ortak bulma konusunda fırsatlar sunmaktadır. TTO 2. Ar-Ge ve Tasarım Proje Pazarı’nın dili Türkçedir. Kabul edilen ve sunulan projelerin tamamı proje kitapçığında, tam metin olarak yayınlanacaktır. Başvurularınızı https://projepazari.usak.edu.tr/ web sitesinde yer alan başvuru formu aracılığı ile 


29.09.2021 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Uşak Kadın Girişimciler Kurulu organizasyonu ile Uşak TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere yönelik ‘’Kadın Erkek Eşitliği’’ semineri düzenlendi. Cüneyt Örkmez sunumuyla gerçekleştirilen seminerde; gençler arasında eşitlikçi davranışları geliştirmek, bakış açılarını pozitif yönde etkilemek, kalıp yargıları kırarak sosyal yaşam içerisinde daha sağlıklı etkileşimin temel yolları örneklerle ve öğrencilerin örnek uygulamalara katılımıyla aktarıldı. TOBB Uşak Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aysel Karaman, TOBB Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimi ile sık sık bir araya gelerek; öğrencilerinin kariyer planlaması, girişimcilik, sosyal hayatta farkındalık, sorumluluk sahibi gençlik gibi konularda etkinlikler düzenlediklerini belirtti.


09.09.2021 ‘’Yeni Dönemde Müşteri İlişkileri Yönetimi Eğitimi” 9 Eylül 2021 tarihinde DENİB ile UTSO işbirliğiyle eğitmen Cenk Kurt’un sunumuyla online olarak gerçekleşti. İnteraktif bir sunum gerçekleştiren Cenk Kurt, Geleneksel ve Yeni Nesil Müşteri Davranışları, Karşılaştırması ve Müşteri İlişkilerini Ölçme Teknikleri gibi konulara değindi. Kurt; mini oyunlar ve mini testlerle müşteri davranışlarına örnekler oluşturarak, firmaların bu verileri doğru analiz etmesinin önemine değindi.


25.08.2021   Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerini satış kanallarını ve satış hacimlerini genişletmek amacıyla e-ticaret platformlarıyla buluşturmaya devam ediyor.   Hepsiburada Pazaryeri Satış Müdürü Cem ÜNAL’ın katılımıyla gerçekleştirilen online toplantıda, katılımcılara e-ticarete nasıl başlayabilecekleri, daha fazla müşteriye nasıl ulaşabilecekleri ve e-ticarette nasıl başarılı olunabileceği konusunda bilgi verildi. Özellikle pandemi sürecinde e-ticaretin öneminin daha da arttığını ve anlaşıldığını belirten ÜNAL, pazarın büyüyen hacmiyle ilgili rakamları paylaştı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliği ile oluşturulan HepsiTürkiye’den Yöresel Ürünler Programı ile yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerin satışının ve pazarlamasının sağlanarak ürünlerin ekonomiye kazandırılmasının amaçlandığını belirten ÜNAL, katılımcılara programın avantajlarını anlattı.  


18.08.2021 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), Amazon Türkiye, Boğaziçi Üniversitesi, TOBB işbirliğinde,  KOBİ’leri Avrupa'ya e-ihracat yolunda desteklemek amacıyla, “BiTıklaAvrupa- Amazon üzerinden Avrupa’ya E-İhracat” webinarı gerçekleşti. Programda, Boğaziçi Üniversitesinden Dr. Ceyhun Emre Doğru ve Amazon.com.tr satış ekibinden Gülce İnceoğlu e-ihracat yolunda KOBİ’lere rehberlik etmek amacıyla; dijital tüketici beklentileri, e-ihracatın avantajları, Amazon'un satıcılara sunduğu fırsatlar ve Amazon sistemi üzerinden e-ihracat yapabilmek için gerekli adımlar ile ilgili sunumlar gerçekleştirdi. Program son bölümünde ise UTSO üyelerinin sorularına cevap verildi.  


11.09.2021 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ve Denizli Ticaret Odası (DTO) personelleri UTSO’da bir araya gelerek, TOBB Akreditasyon sistemi çerçevesinde kıyaslama çalışması gerçekleştirdi. Her üç Odanın Kalite ve TOBB Akreditasyon sistemi dahilinde yapmış olduğu iyi uygulamalar karşılaştırıldı, sonuçlar değerlendirildi, fikir alışverişinde bulunuldu.


02.08.2021 Geri dönüşüm sektörünün gelişimi, ihracat ve istihdam oranının artışı için bir dizi çalışma ortaya koyan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, sektörü bir adım öteye taşıyacak olan “Örme Kumaş Tesisi” için ön fizibilite raporunu yayınladı. 18 bin 616 kişinin istihdam edildiği, Uşak ili ekonomisine büyük oranda girdi sağlayan tekstil geri dönüşüm rejenere sektöründe, üretilen ürünlerin katma değerinin daha yüksek olması için çalışmalar yürüten UTSO, örme kumaş için bir fizibilite çalışması hazırladı. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Zafer Kalkınma Ajansı destekleri ile yapılan çalışmanın temel amacı, ildeki rejenere iplik üretiminde oluşan uzun yıllara dayalı tecrübe ve mevcut üretim altyapısının değerlendirilerek, hammadde üretiminden ara mal üretimine geçişin sağlanmasıdır. Raporda insan kaynaklarından, satış ve pazarlamaya, yatırım maliyetlerinden üretim maliyetlerine kadar birçok faktörün ele alınması sonucu, örme tesisi için gerekli olan yatırım miktarı ve yatırımın geri dönüşüm süresi ortaya çıkarılmıştır. Rapor, işletmelerin üretimini