09.06.2022 Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak’ta göreve başlaması nedeni ile kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir ve Yönetim Kurulu üyelerine iade-i ziyarette bulundu. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Meclis Başkanı İsmail Karaman ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Vali Ergün, odanın çalışmaları ve il ekonomisi hakkında bilgi aldı. Kandemir; ‘’Çalışmalarımızın odağında hep il ekonomimizin kalkınması oldu. Ekonomiye verdiğimiz önem kadar üyelerimizin iş gelişimi, ar-ge, inovasyon, pazarlama gibi alanlarında gelişmelerine katkı sunmaya devam ediyoruz. Sanayimizin, üretimimizin, İnsanımızın ve kentimizin gücüyle ve hepsinden önemlisi, ortak aklın gücüyle ilimizin her anlamda kalkınması için üzerimize düşeni yapacağız’’ dedi Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, çalışmalarından dolayı UTSO Yönetimini tebrik ederek, ‘’Uşaklı sanayici ve iş adamları her dö


03.06.2022 UTSO Yönetim Kurulu Başkanı,TOBB Yönetim Kurulu Üyesi S.Selim Kandemir, TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte bir dizi ziyaret programı için Denizli'de bulundu. Denizli Sanayi Odası yeni hizmet binası, Denizli Ticaret Borsası Arabuluculuk Merkezi ve Denizli Merkezefendi TOBB Ortaokulu açılış törenlerine katılarak,Denizli Ticaret Odası'nı ziyaret etti.


30.05.2022 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), ilimizin kültürel mirası olan ürünlerin Coğrafi İşaretini alarak Uşak’ı ve ürünleri tüm Türkiye’ye tanıtmaya devam ediyor. Yaklaşık 1 yıldır yürüttüğü çalışmaları neticesinde, Uşak helvası ve Uşak gelin tatlısının tescillendiğine dair karar, Türk Patent ve Marka Kurumu’nun resmi bültenlerinde yayınlandı. UTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve S. Selim Kandemir, Meclis Başkanı İsmail Karaman ve UTSO Yönetim Kurulu üyeleri, yaklaşık 1 yıldır yürüttükleri çalışmalar neticesinde, Uşak helvası ve Uşak gelin tatlısının tescillendiğine dair kararın, Türk Patent ve Marka Kurumu’nun resmi bültenlerinde yayınlandığını bildirdi. UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir yaptığı açıklamada, Uşak’ın yöresel ürünlerinin coğrafi işaretler aracılığıyla tescil edilerek koruma altına alınması ve ekonomik katma değerinin artırılması amacıyla başlatılan coğrafi işaret çalışmalarında önemli bir yol alındığı if


26.05.2022 Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) koordinasyonunda, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) üyelerinin katılımıyla Ticaret Bakanlığı 2022 STA-TTA Bilgilendirme Toplantısı online gerçekleşti. Ticaret Bakanlığı uzmanları, Avrupa Serbest Ticaret Birliği,  Birleşik Krallık ve Mısır Serbest Ticaret Anlaşmaları ve menşe kuralları konularında sunum gerçekleştirerek, katılımcıların sorularını cevapladılar.


19.05.2022   UTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi S. Selim Kandemir, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ile Samsun'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.   Samsun Belediye Başkanlığı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Kanal S’i ziyaret edildi. Türkiye’nin otomobili TOGG, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Samsun'da sergilendi. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş’ın da katılımıyla Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda TOGG aracına ilişkin bir seminer düzenlendi.  


18.05.2022 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ve Denizli Ticaret Odası işbirliği ile üç odanın üyelerinin katılımıyla gerçekleşen 3. online eğitim ‘’ Avrupa Birliği (AB) Yeşil Mutabakatı ve Türk İhracatçılarının Pazar Seçimine Etkileri’’ konusunda gerçekleşti. Dış Ticaret Danışmanı ve Akademisyen Dr. Zeynep İyiler sunumu ile gerçekleşen eğitimde; Ticareti Etkileyen Mega-Trendler, Sürdürülebilirlik Kavramları, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın Kapsamı, Dış Ticarete Öncelikli Etkileri, Hedef Pazar Seçimi, Yeşil Ekonomi Kriterleri ve Sektörel Etkilerine Genel Bakış konuları ele alındı. Bir sanayi sektörünü ve tüm değer zincirlerini dönüştürmek için 25 yıl gibi bir süre gerekiyor diye belirten İyiler, “Yeşil Mutabakat Eylem Planı”, AB başta olmak üzere dünya ekonomisinde meydana gelmekte olan dönüşüm politikaları ile uyumlu, yeşil yatırımları teşvik eden, küresel değer zincirlerinin dönüşümüne katkı sağlayacak ve bu suretle katma değerli üretimi de destekleyecek bir yol haritasıdır’’ dedi.


17.05.2022 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) 2. Meslek Komitesi (Sağlık ve Konaklama sektörü temsilcileri) tarafından organize edilen “Malpraktisin Önlenmesinde Farkındalığın Rolü ve Zorunlu Hekim Sigortalarının Kullanımı” bilgilendirme toplantısı UTSO’da gerçekleşti. Av. Ayşe Acar Yücel ve Av.Ayşe Gül Hanyaloğlu tarafından gerçekleştirilen sunumda;  Hukuka uygun tıbbi müdahale nedir? Malpraktis iddialarından korunmak için alınacak önlemler nelerdir? Malpraktisi önlemek için hastane ve hekimler neler yapmalı? Hasta kayıtları nasıl tutulmalı? Hastayı aydınlatılmanın ve onamın hukuktaki önemi nedir? Malpraktis İddialarında Hukuksal Süreçler nelerdir? Zorunlu hekim poliçelerine dair bilinmesi gerekenler gibi konulara değinildi.   Sağlık hukukçuları Av. Ayşe Gül Hanyaloğlu ve Av. Ayşe Acar Yücel, 1994’den bu yana hekim avukatı olarak edindikleri deneyimleri ve alınan kararları paylaşarak, katılımcıların sorularına cevap verdi.  


16.05.2022 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, İzmir  We-Cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Fuarında açtığı stantla il geri dönüşüm sektörlerini başarı ile tanıttı. Türkiye’den 18 ilin yanı sıra, Almanya ve Romanya gibi ülkelerden toplam 120 katılımcının yer aldığı fuar, geri dönüşüm alanında özel sektör ve yerel yönetimleri buluşturdu. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası açtığı stantta tekstil, deri, kauçuk, alüminyum ve plastik geri dönüşüm sektörlerine ait bilgilendirme yapıldı.


4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında, Koronavirüsün yayılımının önlenmesi ve taşımacılarımıza etkisinin en aza indirgenmesini teminen alınan bir kısım tedbirler, ülkemizde ve dünyada Koronavirüs COVID-19 salgınına ilişkin normalleşme sürecinin başlaması nedeniyle, tedbirlerin yürürlükten kaldırılması gerekliliği ortaya çıkmıştır.