10.03.2022

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ve Denizli Ticaret Odası işbirliği ile ‘’İleri Satış Teknikleri Eğitimi’’ online ortamda üç Odanın üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Tecrübeli eğitimci, TOBB ETÜ Öğretim Görevlisi Serdar Bilecen tarafından gerçekleşen eğitimde satış kavramı, bileşenleri, yöntemleri, müşteri beklentileri ve müşteri merkezli yaklaşım ne demek, satıcının görevleri gibi konulara değinildi.

Bilecen; 2000’ler elektronik ortamın satışın devridir, artık gizli hiçbir şey yoktur. Alıcılar bilgilenirler ve yeniden güçlenmeye başlarlar. Alıcılar yorumlarını paylaşırlar. Satıcılar güçlü imaj oluşturmaya ve bunu korumaya çalışırlar. Müşterinin gereksinimini anla, sonra ürünlerini müşteriye ve hatta müşterinin müşterisine fayda sağlayacak şekilde konumlandır. Müşteriye fayda sağlayan, imajı olan çözümler sat diyerek satış süreçlerine ve fayda oluşturmak/ fayda sunmak kavramlarına değindi. Müşteri yönetiminde ikna ve müzakere, sadık müşteri ve satıcı müşteri yaratmak kavramlarını örnek uygulamalarla ve satış sürecinin kapatılmasında dikkat edilecek hususları aktararak sunumunu sonlandırdı.