28.08.2024

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, e-ticarette nitelikli insan gücünü artırmak ve KOBİ’lerin dijitalleşme sürecine katkıda bulanabilmek için uzmanlık eğitimi başlıyor.

TOBB’un koordinasyonunda; başta Amazon Türkiye, Trendyol, Yemeksepeti olmak üzere, Askon, Hipotenüs, Ideasoft, Ticimax ve TOBB ETÜ SEM’in işbirliği ve katkılarıyla verilecek e-ticarette uzmanlık eğitimi 17 Eylül’de başlıyor.

Amacı; esnaf ve KOBİ’lerin internette satış yapmasını sağlamak için nitelikli insan kaynağının artırılması, daha fazla esnaf ve KOBİ’nin dijitalleşerek e-ticarete başlaması ve bu yolla kalkınmanın desteklenmesidir.

Bu eğitimle, hâlihazırda çalışan veya henüz çalışma hayatında bulunmayan kişilere e-ticaret eğitimi verilerek e-ticaret sektöründe nitelikli insan kaynağının artırılması, bu sayede işletmelerin internet üzerinden satış kabiliyetinin ve hacminin artırılması hedeflenmektedir.
 
Toplam 52 saatlik çevrimiçi eğitimin 34 saatini TOBB ETÜ Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) eğitmenleri, geri kalanı ise sektörde profesyonel olarak görev alan uzman özel sektör temsilcileri tarafından verilecektir.