26.07.2024

Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerini belirlemek için başvurular başladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde organize edilen Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketlerinin belirleneceği "Türkiye 100 Programı"nın 9. dönemi için 30 Eylül'e kadar başvuru alınacak.

En hızlı büyüyen firmaların belirleneceği program için başvurular, 30 Eylül'e kadar http://turkiye100.tobb.org.tr adresinden yapılabilecek.

Programda ilk 100'e giren şirketler, yeni ortaklık ve tanıtım gibi imkanlar elde edecek.

BAŞVURU ŞARTLARI

Programa, 31 Aralık 2020 ve öncesinde kurulan, 2021 yılında en az 2 milyon lira, 2023'te ise en az 5 milyon lira satış gelirine sahip, 2021-2023 döneminde satış gelirlerini en az yüzde 10 artıran ve 2023'te en az 10 çalışana sahip Türkiye merkezli şirketler başvurabilecek.

Programa, kamu ortaklığı veya halka açık olan şirketler, yurt dışı merkezli bir şirketin Türkiye şubesi, hisselerinin yüzde 51'inden fazlası halka açık başka bir şirkete ya da bir kamu şirketine ait olan şirketler, kar amacı gütmeyen şirketler, franchise işletmeler, otomobil galerileri, kuyumcular, döviz şirketleri, bankalar, enerji dağıtım şirketleri ile elektrik, gaz, akaryakıt ve su sağlayıcıları dahil olamayacak.

Holdingler de kapsam dışında kalırken, bir holdingin çatısı altındaki şirketler ise başvuru yapabilecek. Ortakları arasında Türkiye dışındaki ülkelerin vatandaşları (gerçek ve tüzel kişiler) olan şirketler de program kapsamına girebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, şirketleri, programa başvuru yapmaya davet ederek, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında Türkiye'yi dünyanın lider ülkelerinden biri yapmak için durmadan çalıştıklarını bildirdi.

Türkiye'de fırsatları gören, inovasyon yapan ve istihdam sağlayan binlerce girişimci olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: "Türkiye 100 Programı ile bu girişimci şirketleri kamuoyunda tanınır hale getirerek, başarılı girişimcilerimizin hem Türkiye'de hem de dünyada önünü açıyoruz. Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi, görünürlüklerini artırma, ulusal ve uluslararası bağlantılarını kuvvetlendirme imkanı bulacak. Zenginleşmenin yolu girişimcilikten geçiyor. Türkiye 100 Programı ile her yıl Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketini dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. Başarılı şirketlerimizin görünürlüklerini artırarak, bu şirketlerimizin yeni yatırımcılara, müşterilere ve tedarikçilere erişimini kolaylaştırmak ve bu sayede büyüme süreçlerine katkı sunmak istiyoruz. Türkiye 100 Programı girişimcilerinin başarı öykülerinin, iş hayatına yeni gireceklere örnek olmasını umut ediyoruz. Türkiye 100 listesinde yer alacak girişimciler gençlere rol model olacak."