25.06.2024

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İklim Değişikliği Başkanlığı ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen "Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı" UTSO Konferans Salonunda gerçekleşti.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması sürecini kolaylaştıracak tüm adımları üyelerimize aktarmaya devam ediyoruz.

Toplantı; Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR ve İklim Değişikliği Başkanlığı Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi Dairesi Başkanı Volkan POLAT’ın açılış konuşmaları ile başladı.

İklim Değişikliği Başkanlığı Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi Dairesi Başkanı Volkan POLAT’ın moderatörlüğünü yaptığı toplantının birinci bölümünde; İklim Değişikliği Başkanlığı Karbon Fiyatlandırma Dairesi Başkanlığı'ndan İklim Değişikliği Uzmanı Hüseyin AYAZ ve Türk Standartları Enstitüsü Çevresel Gözetim ve Doğrulama Müdürü Mehmet ERGÜN “Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması” hakkında katılımcılara bilgiler aktardılar.

Programın ikinci oturumunda ise; Türk Standartları Enstitüsü Çevresel Gözetim ve Doğrulama Müdürü Mehmet ERGÜN moderatörlüğünde, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. Sürdürülebilirlik ve Çevresel Sosyal Etki Yönetimi Yönetici Yardımcısı Sinem SUDAN ve İklim Değişikliği Başkanlığı İklim Finansmanı ve Teşvikler Dairesi Başkanlığı Uzmanı Fatih DEDEOĞLU “Ulusal Taksonomi, Sanayide Yeşil Dönüşüm ve Yeşil Dönüşüm Finans Araçları” konusunda katılımcılara bilgiler verildi.

Etkinlik soru-cevap bölümünde gerçekleştirilen fikir alışverişi sonrası noktalandı.