19.03.2021 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İstanbul Teknik Üniversitesi, Coca-Cola ve Habitat işbirliğinde gerçekleştirilen ‘’Kız Kardeşim Projesi’’ kapsamında, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) katkıları ve UTSO Kadın Girişimciler Kurulu Organizasyonuyla  ‘Mobil Fotoğrafçılık Eğitimi’’ düzenlendi. Evde veya atölyelerde ürettikleri ürünleri internet veya sosyal medya aracılığı ile pazarlamak isteyen kadınların mobil fotoğrafçılık konusunda becerilerinin artması amacıyla gerçekleştirilen eğitimde, eğitmen Ayşegül Şeker; akıllı telefonlar ile fotoğraf çekmek, ışık, zaman ve kompozisyon yaratmak, evdeki eşyalar ile stüdyo kurulumu ve fotoğraf düzenleme uygulamalarını örnek videolarla anlattı.  


19.03.2021 Uşak İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27 ve 72’nci maddeleri gereği, 11.03.2021 tarihinde Uşak Valisi Sayın Funda KOCABIYIK Başkanlığı’nda olağanüstü toplanmış ve aşağıdaki kararlar alınmıştır.       Risk grubuna göre il bazında tedbirlerin uygulanacağı kontrollü normalleşme döneminin sürdürülebilirliği ve bir an evvel tam anlamıyla normalleşmenin sağlanması için; aziz milletimizin bu güne kadar sergilediği sağduyulu ve fedakârca yaklaşımını sürdürmesinin ve temizlik, maske, mesafe prensiplerinin yanı sıra hayatın her alanını kapsayacak şekilde belirlenen kurallara/tedbirlere toplumun tüm kesimlerince azami düzeyde uyulmasının önemi kadar yürütülecek denetim faaliyetlerinin etkinliği ve sürekliliği de büyük bir etken olarak görülmektedir. Kararın tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. http://www.usak.gov.tr/il-umumi-hifzissihha-meclisi-karari---karar-tarihi-11-03-2021---karar-no-2021-06


18.03.2021 UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Güngör ve Meclis Başkan Vekili Basri Yıldırım, Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette Meslek Okulları Müdürleri ile de bir araya gelinerek işbirliği protokolleri ve mesleki eğitimde yurt dışı staj imkanları gibi konulara da değinildi.  


Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Mart ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmail Karaman başkanlığında video konferans yöntemiyle yapıldı. Olağan gündem görüşmesinden sonra UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Oda faaliyetlerini ve genel gündem değerlendirmesini içeren bir sunum gerçekleştirdi. Toplantıda Zafer Kalkınma Ajansı Uşak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Tekeli, Zafer Kalkınma Ajansı 2021 yılı destek programları hakkında bilgi verdi.


12.03.2021 Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomi Reformları içeriğine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Ekonomik-Reformlar-Kitapcigi


 08.03.2021  Sayın Üyemiz; Cumhurbaşkanlığı  İnsan Kaynakları Ofisi ve TOBB arasında 8 Haziran 2020 tarihinde Yetenek Kapısı İş Birliği Protokole imzalanmış olup bu kapsamda,  Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından ”Staj Seferberliği" programı başlatılmıştır. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından oluşturulan stajyer havuzu aracılığıyla firmalar; adayların kişisel bilgilerini girmeden akademik, sosyal ve sportif başarılarından oluşan yetkinlik puanlarını temel alarak, liyakat esaslı ve şeffaf bir yöntemle staj teklifi sunabilmektedirler. Stajyer adayları, 22 Şubat - 22 Mart 2021 tarihlediği arasında kariyerkapisi.cbiko.gov.tr linki üzerinden staj başvurularını yapabileceklerdir. Stajyer havuzu aracılığıyla adaylara ulaşmak isteyen firmaların, kariyerkapisi.cbiko.gov.tr linkinde yer alan ”Stajyer Havuzu ” bağlantısından stajyer kontenjanlarını güncellemesi önem arz etmektedir. Bilgilerinize sunulur.


01.03.2021 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), üyelerinin kargo gönderilerinin şirket giderleri arasında önemli bir yer tutmasından hareket ederek, Sürat Kargo Lojistik ve Dağıtım Hizmetleri A.Ş. ile özel bir protokol imzaladı. İmzalanan protokol ile UTSO üyeleri, indirimli kargo fiyatı avantajlarından yararlanabilecek.  


25.02.2021 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), yaygınlaşan  internet ve sosyal medya kullanımı ile birlikte özellikle çocuklar üzerinde önemli bir tehdit oluşturan Siber Zorbalığa dikkat çekmek için Uşak Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Perihan Solmaz sunumuyla bir bilgilendirme gerçekleştirdi. Solmaz, özellikle ebeveynlerin çocuklarının uğradığı siber zorbalıkları fark etmelerini ve çocuklarını bu durumlara karşı korumaları gerektiğini ifade ederek, siber zorbalığın ne olduğu ve yol açabileceği zararlar konusunda bilgiler aktardı. Son bölümde siber zorbalığa karşı neler yapabiliriz anlatan Perihan Solmaz, bu konu hakkındaki cezai yaptırımlardan da bahsetti. Solmaz; ‘’Önlemek için farkında olmalıyız. Çocuklara bireylere öğretmeli ve öğretmeliyiz, bu konuda ki bilgileri paylaşım içinde olmalıyız’’ diyerek sözlerine son verdi.


25.02.2021   Uşak'taki organize sanayi bölgelerinin altyapı, üstyapı ve kamulaştırma ile ilgili sorun ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıya UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vakkas Dok, Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı katıldı.   UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Uşak 3. Organize Sanayi Bölgesi alanı genişleme talepleri ile birlikte yeni kurulan Banaz Organize Sanayi Bölgesi çalışma planlarını özetleyerek, sorun ve çözüm önerilerini Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’ye iletti.