08.04.2021 Sayın üyemiz, İmalat sanayii sektörlerinde teknoloji, yenilik, ürün kalitesi ve verimlilik artışı sağlanması, endüstriyel kapasitenin dönüştürülerek daha rekabetçi hale getirilmesi ve yüksek katma değerli üretimin artırılması amacıyla; Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme idaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından Ar-Ge, Ür-Ge ve İnoasyon Destek Programı 2021 — 01 Proje Teklif Çağrısı duyurulmuştur. 2021 — 01 sayılı Proje Teklif Çağrısının genel amacı, Orta yüksek ve yüksek teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren Küçük işletmelerle ve Orta Büyüklükteki işletmelerin, kritik teknolojilerdeki Ar-Ge ve İnovasyon ile Ür-Ge Projelerinin nitelikli bir şekilde desteklenerek uygulamaya geçirilmesinin sağlanmasıdır. PROJE BAŞVURU TAKVİMİ: 25/03/2021: Çağrı Açılış 18/05/2021, (23:59): Son Başvuru Tarihi 20 Mayıs – 24 Mayıs 2021 (Mazeretli Başvuru Onaylama Tarihleri) Detaylar: https://kosgeb.gov.tr/Content/Upload/Dosya/AR-GE%20UR-GE/23


05.04.2021 Erasmus programı ve AB destekli fonlar hakkında bilgilendirme toplantısı Dışişleri Bakanlığı A.B. Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Sayın Bülent Özcan katılımıyla gerçekleşti. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir’in de katıldığı toplantıda, meslek okullarına yönelik proje fikirleri konuşuldu. Toplantıya ayrıca Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi, Uşak Üniversitesi, Zafer Kalkınma Ajansı, Uşak Mesleki ve Teknik Eğitim kurumları temsilcileri katıldı.


02.04.2021 Son açıklanan ihracat rakamlarına göre, Mart 2021’de 24,47 milyon dolarlık ihracata imza atan Uşak, şimdiye kadarki en iyi Mart ayı performansını ortaya koydu. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Mart 2021 ihracat rakamlarını açıkladı ve buna göre Türkiye genelinde ihracat, 2020’nin Mart dönemine göre yüzde 42,2 artışla,  18 milyar 985 milyon dolara çıktı. İller bazında, Türkiye 39’uncusu olan Uşak’ta ise Mart 2021 itibariyle 24,47 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Mart 2020’ye göre ihracat yüzde 25 oranında artarken, son 6 yılın en iyi Mart performansı ortaya kondu. 2021’in ilk 3 aylık dönemine göre de kentte ihracat, yüzde 12 artarak, ilk çeyrekte 67,39 milyon dolara ulaştı. Kentte en fazla ihracat edilen ürünler 17,7 milyon dolarla tekstil ve hammaddeleri, 14,5 milyon dolarla halı, 9,3 milyon dolarla hazır giyim ve konfeksiyon, 8,3 milyon dolarla su ve hayvansal ürünler ve 5,9 milyon dolarla seramik oldu. Deri sektörü ise yüzde 5 azalışla 3,7 milyon dolar düzeyinde ihracat yaptı.  Kentin en fazla ihracat yaptığı 5 ülke ise ABD, Almanya, Çin, İtalya ve İspanya oldu.


02.04.2021   Değerli Üyelerimiz;   Sayısal takograf yeni uygulama yazılımının devreye alınacak olması sebebiyle veritabanı üzerinde teknik çalışma gerçekleştirilecek olduğundan, . 02.04.2021 Cuma saat 18:00 ile .  12.04.2021 Pazartesi saat 09:00 saatleri arasında internet üzerinden erişim sağlanan önkayıt sistemi kapalı olacaktır. Bununla birlikte, halihazırda önbaşvurularını tamamlamış, ödeme işlemlerini gerçekleştirmiş olan başvuru sahipleri Odalardaki işlemlerini 09.04.2021 tarihi 18:00’e kadar tamamlayabilecektir. Söz konusu başvuru sahiplerinin başvuru işlemlerini bu süre zarfında tamamlamaları büyük önem arz etmektedir. Herhangi bir sorun yaşanması halinde, staum@tobb.org.tr adresi ya da 444 95 59


01.04.2021 Anonim ve Limited Şirketler ile Kooperatiflerin Kuruluşunda Kullanılan Sicil Defterleri UTSO’dan 15.03.2018 tarihinden itibaren yeni kurulacak anonim şirket, limited şirket ve kooperatiflerin defterleri ticaret siciline tasdik ettirilmektedir. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine, paydaşı olan  mali müşavir ve muhasebecilere kolaylık sağlayarak, şirket kuruluşunda Ticaret Sicil Müdürlükleri tarafından tasdik edilen;  Defter-i Kebir, Yevmiye Defteri, Envanter Defteri, Yönetim Kurul Karar Defteri, Ortaklar Pay Defteri, Damga Vergisi Defteri ve Genel Kurul Defterini ücretsiz olarak temin etmekte ve tasdiklemektedir.


30.03.2021 Sayın Üyemiz; İstanbul Sanayi Odası'nın, 1968 yılından bu yana her yıl yapmakta olduğu ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ (İSO 500) araştırması için 2020 yılı başvuruları başladı. Çağrıya göre; 2020 yılı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’na katılabilme alt sınırı üretimden alt sınırı net üretimden satışlarda 150 milyon TL olarak tespit edilmiştir. Büyüklük sıralamasında temel kriter olarak alınan net üretimden satışlar büyüklüğünün Kurumlar Vergisi Beyannamesi (E-beyanname) ile tutarlı olması gerekmektedir. Net üretimden satışları 150 milyon TL'yi aşan ve 2020 yılı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'na katılmak isteyen kuruluşların; www.iso500.org.tr adresinde yer alan "Anket Kullanıcı Girişi" uygulamasını kullanarak anket bilgilerini doldurmaları ve mali mühür uygulaması ile Kurumlar Vergisi Beyannamesini (E-beyanname); 4 Mayıs 2021 tarihine kadar sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Detaylı Bilgi İçin: ISO Ekonomik Araştırmalar ve Finansal Kurumsal Finans Şubesi E-Posta:


29.03.2021 Çin’de ortaya çıktıktan sonra, üç ay gibi kısa bir süre içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ve beraberindeki pandemi süreci ile aile içi iletişimde yaşanan sıkıntılar ve çözüm yolları önerilerini içeren ‘’Pandemi Döneminde Aile İçi İletişim’’ eğitimi, Uşak Üniversitesi SHMYO Öğr. Gör. Dr. Ebru Başkaya, sunumuyla gerçekleştirildi. Başkaya, ‘’Covid-19 pek çok bireyi zor seçimlerle karşı karşıya bıraktı ve bireysel alışkanlıkları ve sosyal yaşantıyı büyük ölçüde değiştirdiği söylenebilir. Herşey, sağlıklı bir iletişim hoşgörü ve şefkatin merkezi olan ailede başlar’’ diyerek, aile içi iletişimin önemine dair konularda bilgiler aktardı. Başkaya, bu dönemde uygulanabilecek, bireysel ve aile içi sorunlara dair çözüm önerilerini de aktararak sunumuna son verdi.


25.03.2021 Zafer Kalkınma Ajansı Sosyal Gelişimi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında ilk 4’e kalarak ön başvuruyu geçen proje kapsamında kurulması planlanan “US-TECH Ön Kuluçka ve Girişimcilik Merkezi” toplantısı Uşak Üniversitesinde gerçekleşti. UTSO’nunda proje ortağı olduğu toplantıya UTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Güngör ve UTSO Genel Sekreteri Caner Urhan katıldı. Proje kapsamında; Deri, Tekstil ve Seramik alanlarında, bölgesel kalkınmayı hızlandırması ve girişimcilik ekosistemini canlandırması hedeflenmektedir. Öğrenciler, farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmalarda; e-ticaret, dış-ticaret, prototipleme gibi çeşitli konularda eğitimler alacak ve bu öğrencilerimizin Uşak’taki firmalarda istihdamı sağlanacak.


24.03.2021 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), üyelerinin ihtiyaçlarına göre farklı konularda belirlediği eğitimlere online olarak devam ediyor. ‘’İnsan Kaynakları, Verimlilik ve Aidiyet’’ eğitiminde, bugünün iş dünyasında insan kaynakları yönetiminin önemi vurgulandı. Kurumun ve çalışanların değişmeyen üç ortak alanının verimlilik, ilişkiler ve kalite olduğuna dikkat çekerek sözlerine başlayan eğitmen Sevtap Yasin, verimliliğin doğru işgücü planlaması ile başladığını belirtti. İşbirliği ortamının verimliliğe katkısı, motivasyon ve takım olma bilincinin şirketlerin başarısındaki rolü konularını örnek uygulamalar ve ipuçları ile aktardı. Eğitim, UTSO üyelerinin sorularını ve örnek uygulamalarını aktardığı bölüm ile son buldu.