12.09.2022 UTSO’NUN A KALİTE HİZMETİ BİR KEZ DAHA TESCİLLENDİ Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın akreditasyon belgesi A sınıfı olarak yenilendi. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası 2005 yılından bu yana sahip olduğu Akredite Oda Belgesini, 2021 Yılı Denetim Dönemi'nde Ticaret ve Sanayi Odaları arasında en yüksek puanı alarak 1. olarak A sınıfı oda olarak yenilemeye hak kazandı. Faaliyetleri ve hizmet kalitesi ile çıtayı her gün biraz daha yukarı çıkarmayı hedeflediklerini belirten UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir;'' TOBB Akreditasyon sisteminde pek çok kritere titizlikle bakılmaktadır. Oda olarak,2005’ ten beri hizmet türlerinin genişletilmesini ve hizmet kalitesinin iyileştirilmesini amaçlayan Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi içinde yer alıyoruz. Sürekli iyileştirme ve geliştirme çalışmalarımızı her yıl arttırarak sürdürüyoruz. Denetimlerde, lobicilik faaliyetlerinde üye ilişkilerine, mevzuatlara hâkimiyetten, uluslararası ticarette yaptığımız faaliyetlere kadar pek çok alanda yaptığımız örnek çalı


08.09.2022 MEB ve TOBB arasında Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokolü imzalandı. Mesleki Eğitim Merkezi Programına İlgi Artıyor 10 Ağustos 2022 tarihinde TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında Mesleki Eğitim Merkezleri İşbirliği Protokolü imzalanmıştır. Mesleki eğitim, kalkınmanın en önemli unsurlardan biri olan yerli ve milli üretimin esasıdır. Çünkü yerli ve milli üretimi sağlayacak olan nitelikli işgücü, ancak ve ancak nitelikli eğitim sistemi ve kaliteli mesleki eğitim ile gerçekleştirilebilir. TOBB ve Oda-Borsa bu vizyonla üyelerinin nitelikli insan kaynağına ulaşması için mesleki eğitimi desteklemektedir. Yine bu anlayıştan hareketle Milli Eğitim Bakanlığı, kaliteli ve ihtiyaca yönelik eğitim sistemini oluşturmaya ve böylelikle ülkemizin üretim gücüne güç katacak nitelikli işgücü teminini sağlamaya yönelik çalışmalar yapmaktadır. Bu kapsamda özellikle mesleki eğitimin içerisinde ahilik kültürünün taşıyıcısı niteliğindeki mesleki eğitim merkezlerine ayrı bir önem verilmektedir. Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri mezun olduklarında, alanlarında iyi yetişmiş birer usta olarak işverenler taraf


30.07.2022   UTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi S. Selim Kandemir, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte bir dizi programa katılmak için Rize'deydi. Heyet ilk olarak, Rize Valisi Sayın Kemal Çeber ve Rize Belediye Başkanı Sayın Rahim Metin’i ziyaret etti. Rize Ticaret Borsa'sında Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan ve Meclis Üyeleri ile bir araya geldi. RizeTSO'nda Tahkim ve Arabulucuk Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. TOBB Yönetim Kurulu toplantısı Rize TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Karamehmet oğlu ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Rizenin Yıldızları Vergi Ödül töreninde Rize iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelindi.


25.07.2022 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, UTSO Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının katılımıyla oda hizmet binasında gerçekleştirildi. UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir dünya ve ülke genelindeki gündemi değerlendirerek, oda faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Meclis toplantısı meclis üyelerinin dilek ve temennilerini iletmesi ile son buldu.


   Uşak Valisi Turan ERGÜN başkanlığında gerçekleştirilen, Banaz Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti toplantısına Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun GÜNGÖR katıldı.    4. Organize Sanayi Bölgesi olarak üretim ve istihdam anlamında Uşak’a katma değer sağlayacak olan Banaz Organize Sanayi Bölgesi’nde yürütülen çalışmalar ve parselasyon süreci görüşüldü.


Uşak Ticaret ve Sanayi Odası(UTSO), Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) ve Uşak Üniversitesi işbirliği ile İklim Değişikliğinin Sanayideki Etkileri ve Çözümleri Çalıştayı gerçekleştirildi.    Uşak Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştaya, Uşak Milletvekili Opr Dr. İsmail Güneş, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Vali Yardımcısı V. Semih Cembekli, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Yalçın, UOSB Başkan Yardımcısı Serdar Sağıroğlu, UKOSB Başkanı İbrahim Karahallı, akademisyenler, sanayiciler ve iş insanları katıldı.Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, gelişen yeşil mutabakat kavramının OSB’lerde kabuk değişimine neden olduğunu ve tüm dünyada yeşil OSB kavramının projelendirilmeye başladığının altını çizdi. Geri dönüşüm sektörünün çevresel etkilerine değinen KANDEMİR, “Geri dönüşüm sektörünün doğal kümelenme şeklinde yer aldığı ilimizde, yeşil OSB için pilot bölge olarak seçilen OSB’lere ek olarak Uşak ve Karma OSB’l


30.06.2022 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Akademi işbirliği ile ‘’Dijital Pazarlama Stratejisi’’  eğitimi zoom programı üzerinden online olarak gerçekleştirildi. Aysun Şabanlı sunumu ile gerçekleşen eğitimde; Dijital Pazarlama Strateji Adımları, Entegre Dijital İletişim Yöntemleri, Omni-Channel Uygulamaları ve Müşteri ile Kesintisiz İletişim, Dijital İletişim ve Etkileşim konuları ele alındı. Şabanlı; İşletmelerin yenidünyada, yeni trendler için insan odaklı organizasyon kültürü, müşteri başarısı odaklı strateji, kesintisiz iletişim ile kazanan satış stratejisine ulaşabileceklerini söyleyerek, örnek uygulamalar ve soru cevap bölümü ile eğitimi tamamladı.


29.06.2022 UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in teşrifleriyle gerçekleştirilen TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'na katıldı.