17.05.2022 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) 2. Meslek Komitesi (Sağlık ve Konaklama sektörü temsilcileri) tarafından organize edilen “Malpraktisin Önlenmesinde Farkındalığın Rolü ve Zorunlu Hekim Sigortalarının Kullanımı” bilgilendirme toplantısı UTSO’da gerçekleşti. Av. Ayşe Acar Yücel ve Av.Ayşe Gül Hanyaloğlu tarafından gerçekleştirilen sunumda;  Hukuka uygun tıbbi müdahale nedir? Malpraktis iddialarından korunmak için alınacak önlemler nelerdir? Malpraktisi önlemek için hastane ve hekimler neler yapmalı? Hasta kayıtları nasıl tutulmalı? Hastayı aydınlatılmanın ve onamın hukuktaki önemi nedir? Malpraktis İddialarında Hukuksal Süreçler nelerdir? Zorunlu hekim poliçelerine dair bilinmesi gerekenler gibi konulara değinildi.   Sağlık hukukçuları Av. Ayşe Gül Hanyaloğlu ve Av. Ayşe Acar Yücel, 1994’den bu yana hekim avukatı olarak edindikleri deneyimleri ve alınan kararları paylaşarak, katılımcıların sorularına cevap verdi.  


16.05.2022 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, İzmir  We-Cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Fuarında açtığı stantla il geri dönüşüm sektörlerini başarı ile tanıttı. Türkiye’den 18 ilin yanı sıra, Almanya ve Romanya gibi ülkelerden toplam 120 katılımcının yer aldığı fuar, geri dönüşüm alanında özel sektör ve yerel yönetimleri buluşturdu. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası açtığı stantta tekstil, deri, kauçuk, alüminyum ve plastik geri dönüşüm sektörlerine ait bilgilendirme yapıldı.


4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında, Koronavirüsün yayılımının önlenmesi ve taşımacılarımıza etkisinin en aza indirgenmesini teminen alınan bir kısım tedbirler, ülkemizde ve dünyada Koronavirüs COVID-19 salgınına ilişkin normalleşme sürecinin başlaması nedeniyle, tedbirlerin yürürlükten kaldırılması gerekliliği ortaya çıkmıştır.


28.04.2022 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin iş ve kişisel gelişimlerine destek olacak eğitimlere devam ediyor. UTSO’nun Nisan ayındaki eğitimlerinden biri, pandemi ile artan yorgunluk ve stres konusunda oldu. Tiyatro sanatçısı Ebru Yaşar Seçen sunumuyla ‘’Ofis Hayatında Sağlıklı Yaşam’’ semineri onine olarak gerçekleşti. ‘’Kendini Geliştirerek Mutlu Olursun, Çevreyi Değil’’ sözleriyle sunumuna başlayan Seçen, kararlarımızda duygu durumlarımızın etkili olduğunu belirtti. Hayat hızla akmaya devam ederken, yorgunluk, stres, umutsuzluk konusunda bizler neler yapıyoruz? sorusuna özbilinç, empati, algı, stres ile başa çıkabilme ve bilinçli farkındalık konularına değinerek interaktif bir anlattım gerçekleştirdi. Seçen, stresle baş edebilmek için gerekli kısa ve uzun vadeli yöntemler ve hemen uygulayabilecek becerileri özetleyerek sunumuna son verdi.


25.04.2022 2022 Uşak Aile Yılı etkinlikleri kapsamında Uşak Valiliği, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB Uşak Kadın Girişimciler Kurulu işbirliği ile ‘’Kadınlarımız İçin İş Hayatına Atılma ve Başarı Kriterleri’’ eğitimi gerçekleşti. Eğitimin sunumunu gerçekleştiren Cüneyt Örkmez, yeni bir iş ve yeni bir yaşama nereden başlamalı? İş hayatında başarının ortak özellikleri ve Kadın girişimcilere sağlana destekleri özetleyen bir sunum gerçekleştirdi. Program sonunda Uşak Valisi Funda Kocabıyık, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir ve TOBB Uşak Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Karaman UTSO’nun gerçekleştirdiği Kooperatifçilik  eğitimine katılan kadınlara sertifikalarını takdim etti. Kandemir, ‘’Hayatımızın hemen her alanına pozitif olarak tesir eden kadınlarımızın ekonomimizde daha fazla yer alması için Uşak Ticaret ve Sanayi Odası olarak projeler üretmeye çalışıyoruz’’ diyerek son 2 senede 6 kadın kooperatifi kurulduğunu, şu anda da ç


19.04.2022 UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Özbekistan Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davron Vahabov, Türk – Özbek Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Eş Başkanı Osman Şahlan ve beraberlerindeki heyetle, TOBB’da bir araya gelerek TOBB son dönem faaliyetleri hakkında bilgi aktardı. Toplantıda, gıda işleme ve deri ayakkabı / giysi ürünleri konuları da ele alındı.


18.04.2022 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Nisan ayı meclis toplantısı Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Milletvekili Mehmet Altay ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın katılımlarıyla gerçekleşti. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Karaman’ın başkanlığında toplanan UTSO Meclisi ilk olarak gündem maddelerini görüştü. Gündem maddelerinin ardından UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Oda faaliyetlerini özetleyen bir sunum gerçekleştirdi. UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, birlik ve beraberlik içinde ortak aklın gücüyle,  görev aşkıyla, ülkeye hizmet gururuyla, çalışmaya devam edeceklerinin altını bir kere daha çizdi. Kandemir’in konuşmasının ardından, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın UTSO Meclis üyelerine Uşak Belediyesi faaliyetlerini ve Uşak Aşevi çalışmalarını özetleyen bir sunum gerçekleştirdi. Toplantı, Uşak Milletvekili Mehmet Altay ve Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın konuşma


05.04.2022 Sayın Üyemiz, İstanbul Sanayi Odası’ndan (İSO) alınan yazıda, İSO tarafından 1968 yılından bu yana her yıl kamuoyuna sunulan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasının, sanayimize ve ekonomimize ilişkin önemli bir referans niteliğinde olduğu ve 50 yılı aşkın süredir Türk sanayi sektörünün gelişimine ışık tutan araştırmanın, katılımcı kuruluşların yurtiçi ve yurtdışı tanıtımına da katkıda bulunduğu belirtilmektedir. Hazırlıklarına başlanan 2021 yılı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'na katılabilme alt sınırı net üretimden satışlarda 200 milyon TL olarak tespit edildiği ve büyüklük sıralamasında temel kriter olarak alınan net üretimden satışlar büyüklüğünün Kurumlar Vergisi Beyannamesi (E-beyanname) ile tutarlı olması gerektiği belirtilmektedir. Net üretimden satışları 200 milyon TL'yi aşan ve 2021 yılı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'na katılmak isteyen kuruluşların;