30.03.2022

Bu yıl ilk defa kutlanan ‘’30 Mart Dünya Deri Günü’’  dolayısıyla farkındalık yaratmak ve sorunları istişare etmek için Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Deri ve Deri Ürünleri İmalatı ve Satışı Sektörleri temsilcilerinden oluşan 6. Meslek Komite Üyeleri, Uşak Üniversitesi ilgili bölüm öğretim görevlileri ve sektör temsilcileri bir araya geldi.

Programın açılış konuşması yapan Kandemir; ‘’700 -800 yıllık bir geçmişe sahip Uşak Deri sektöründe; giysilik, ayakkabılık ve çantalık olarak işlenmiş yüksek kaliteli deriler sektörün hizmetine sunulmaktadır. Uşak’ta yıllık 20 milyon adet deri işlenmektedir. Sektöre ait ihtisas komisyonu kurulmasından, DFİF sorununa, destek kapsamlarından,  vergi oranlarına kadar pek çok sorunu ile ilgilendik ve çözüm sağladık.  Bundan sonraki süreçte de derinin kullanım alanının yaygınlaşması için pazar ağının genişlemesi ve tanıtım faaliyetlerinin artması noktasında, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerimize düşeni yapacağız’’ dedi.

Programda UTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve TOBB Deri ve Deri Ürünleri Sanayi Meclisi Üyesi Coşkun Güngör derinin dayanıklı, çok yönlü ve doğal geri dönüşümlü bir malzeme olduğunu belirterek, önümüzdeki dönem projelerinden bahsetti.

Program katılımcıların sektörle ilgili yaptıkları ve yapacakları çalışmaları istişare etmesi ile son buldu.