26.09.2019

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), işletmeler için önem arz eden ve önemli maliyet merkezlerinden biri olan depo ve stok yönetimi ile ilgili sertifikalı ‘’ Etkin Depo Ve Stok Yönetimi’’ eğitimi düzenledi

M. Serhat Öztürk tarafından gerçekleştirilen eğitimde, bir depo inşasından operasyonuna kadar ki her aşamada gerekli olacak temel bilgiler aktarıldı. Bu kapsamda depo yeri secimi, depo ebatları, raf sistemleri, istif makineleri (forklift, reachtrucks), barkod otomasyon sistemleri RFİD, depo yönetimi kapsamında depolamadaki süreçler, mal toplama modelleri, envanter yönetimi, sektörel bazda depo modelleri gibi bilgiler katılımcıları aktarıldı.

Eğitmen Öztürk; ‘’Stok yönetimi üretim ve arz sürecini doğrudan etkilemektedir. Bir işletmenin devamlılığı ve karlılığı için hayati önem taşımaktadır. Günümüzün ekonomik koşulları stokları her düzeyden yöneticiyi ilgilendiren bir sorun haline gelmiştir. Stoklar bütün departmanların karar alma sürecini etkileyen unsurlardır. Ekin bir stok sisteminde her departmanın, özellikle de üretim planlama ve satış departmanlarının rolü vardır. İşletme yöneticisinin ana amacı stokları katlanılması gereken maliyetler olarak görmek ve bu maliyetleri minimize etmek olmalıdır’’ dedi.

Eğitim soru cevap bölümümün ardında sertifikaların takdim edilmesi ile son buldu.