19.09.2018

Uşak Ticaret ve Sanayi Odasında İhracatçılara yönelik Türk Eximbank Kredi ve Sigorta Programları Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi

UTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ali Dinç’in açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, Türk Eximbank’ın vermiş olduğu ihracat kredileri ve sigorta programlarının içerikleri, oranları, vadeleri gibi konularda Türk Eximbank Denizli Şubesi uzmanlarından Fatih Ağın ve Salih Kayhan sunumlarını gerçekleştirerek katılımcıların sorularını yanıtladı.

Fatih Ağın; ’Kâr amacı güden bir kuruluş değiliz, her zaman sizinle aynı yoldayız ana gündemimiz sizin yanınızda olmak. Türk Eximbank’ın 1987 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Ülkemizin resmi ihracat destek kurumu olarak kurulmuştur. Amaçlarımızı şu beş başlık altında özetleyebilirim. İhracatın geliştirilmesi, ihraç ürünlerinin çeşitlendirilmesi, ihracatta pazar payı artışı, ihracatçılarımıza rekabet gücü kazandırmak, ihracatçılarımıza güvence sağlamak’’ dedi.

Salih Kayhan da, ticari ve politik riskler karşısında sigorta programlarının önemi ve kısa, orta, uzun vadede sigorta programları hakkında bilgi verdi.