30.03.2018

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın akreditasyon belgesi A sınıfı olarak yenilendi.

96 oda ve borsanın akreditasyon belgelerini yenilediği, 18 oda ve borsanın ilk kez akredite olduğu 13.dönem akreditasyon sertifika töreni, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla TOBB Konferans salonunda gerçekleşti. Törene UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Meclis Başkanı İsmail Karaman ve UTSO Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Açılış konuşmalarında, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,  oda başkanlarının, o ilin akil insanları olduklarını ve hayırlı hizmetler yaptıklarını, oda ve borsalar aracılığıyla pek çok hizmet gerçekleştirdiklerini belirterek odaların önemine değindi. Devlet ile vatandaş arasında mesafe olmaması gerektiğini kaydeden Tüfenkci, “şirket kuruluşlarının tamamı ticaret sicilleri tarafından gerçekleştirilecek. Odalarımız, borsalarımız güçlü, biz eskisinden çok daha iyi olacağız ve pozitif yansımalarını göreceğiz" diye konuştu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, akredite odaların temel yeterlilik ve temel hizmetler konusunda üyelerine beş yıldızlı hizmet sunan odalar olduğunu belirterek, Dünya’da en tecrübeli odaların olduğu İngiltere Odalar Birliği’ni örnek alarak akreditasyon sistemini kurduklarını, eğitimler sayesinde akreditasyon veren bir kurum haline geldiklerini ifade etti.

13. dönem Akreditasyon Sertifika Törenine ilişkin açıklama yapan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, “Üyelerimize her zaman en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Amacımız hizmet kalitemizi ve hizmet çeşitliliğimizi her geçen gün arttırmak. Bu dönemde sertifikamızı yeniledik ve bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Bu bir ekip çalışmasının ürünüdür. Bu başarıda emeği geçen Yönetim Kurulu, Meclis Kurulu Üyeleri ve personelimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Meclis Başkanı İsmail Karaman ise, “Odamız akreditasyon süreciyle birlikte hizmet kalitesini her geçen gün daha da yukarılara taşıyarak üyelerine 5 yıldızlı hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz, bu gurur aldığımız A sınıfı akredite oda sertifikasıyla taçlanmıştır. Bu konumda olmak bizi onurlandırıyor. Tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.