25.12.2017

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) 2017 yılı Aralık ayı meclis toplantısı ve 2.müşterek meslek komitesi toplantısı, UTSO meslek komite ve meclis üyelerinin katılımıyla oda hizmet binasında gerçekleştirildi.

UTSO’nun bu ayki meclisine, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Zülfü Düzen katıldı. Düzen, meclis üyelerine bölge karayolları projeleri hakkında bilgi vererek, Uşak ve çevresindeki yapım ve tadilat aşamasındaki karayolları ile ilgili sorularını yanıtladı.

Zülfü Düzen’in bilgilendirmesinin ardından UTSO Meclis Başkanı İsmail Karaman’ın başkanlığında Aralık ayı olağan meclis gündemi değerlendirildi, mesleki sorunlar görüşüldü.

UTSO Meclis Başkanı İsmail Karaman, 2019-2023 dönemini kapsayacak olan 11. Kalkınma Planı hazırlık çalışmaları kapsamındaki görev aldıkları özel ihtisas komisyonları ve çalışma grupları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Toplantıda aylık gündemi değerlendiren UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, “Türkiye ekonomisinin 2017 yılının üçüncü çeyreğinde beklentileri aşarak yüzde 11,1 büyümesi ekonomimizin zeminin sağlam temeller üzerine kurulu olduğunun bir göstergesidir. Yakalanan bu ivmenin 2018 yılında da artarak devam edeceğini düşünüyorum” dedi. Kandemir konuşmasına dünya, ülke ve uşak ili gündemleri değerlendirmesi ile devam etti. 11.Kalkınma Planı hazırlık çalışmalarına referans olması amacıyla planladıkları deri, seramik, gıda ve tekstil sektörlerine yönelik düzenleyecekleri sektörel ihtisas komisyonları toplantıları hakkında da bilgi veren Kandemir, sektörlerin nabzını tutacak bu toplantılardan çıkan kararların ilgili kurumlarla, bakanlıklarla paylaşarak sektör gelişimine, ülke ekonomisine ve üyelerin sorunlarının çözümünde katkıda bulunmayı hedeflediklerini dile getirdi. Kandemir’in konuşması yeni yıl mesajıyla son buldu.

Yönetim Kurulu Başkanı Aylık Değerlendirmesi aralik_ baskan_ meclis_ konusma