02.08.2017

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sektörel sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla düzenlenen istişare toplantıları devam ediyor.

4. Meslek Komitesi, battaniye imalatı yapan sektör temsilcileriyle, sektöre dair sorunları dinlemek ve bu sorunlara çözüm yolları bulmak amacıyla Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya geldi. Toplantıda Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Dış Ticaret Birimi tarafından hazırlanan Battaniye Sektörü Dış Ticaret Analizi ve son yıllarda sektörde yaşanan ihracat/ithalat trendleri paylaşıldı.

Öte yandan, toplantıda Uşak Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, önemli çalışmalar sonucu ortaya çıkan analizlerle, nokta atışı hedef pazar belirleneceğini belirterek, hedef ülkeler ve alternatif pazarlara yönelik hedef pazar analizi bilgilerini paylaştı. Düzenlenen yurt içi ve yurt dışı fuar organizasyonları ile sektörde gelişen teknolojinin takibinin sağlanabileceği, düzenlenecek eğitimlerle özellikle satış ve maliyet hesaplama konusunda firmalara destek olunabileceği, sektöre yönelik devlet destekleri ve teşvikleri hakkında bilgilendirmelerin devam edeceğini belirtti.