30.06.2017

 Uşak Ticaret ve Sanayi Odasının proje koordinatörü olduğu kısa adı KADİM olan “TR-33 Düzey II Bölgesinde Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Projesi” kapanış toplantısı Uşak Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 

Proje kapanış toplantısına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Burak Çağatay DOĞAN, Sosyal Güvenlik Kurumu Daire Başkanı Ahmet YETİM, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Sayın DALKIRAN, Uşak, Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar Sosyal Güvenlik İl Müdürleri, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterleri, proje koçları, projeye katılan firmalar ve UTSO üyeleri katıldı.

 

‘’Kayıtlı Çalışan, Risksiz İşveren’’ sloganıyla yürütülen projenin, tanıtım filminin gösteriminin ardından Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. KANDEMİR konuşmasında, Uşak Ticaret ve Sanayi Odasının koordinatörü olduğu projeyi tam 1 yıl sonra başarıyla tamamlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek; ‘’ İlk defa TR 33 bölgesinde yer alan 4 il bir arada proje yaptık ve bence çok güzel bir sinerji yakaladık.4 ilde bulunan SGK ve İşkur Müdürlükleri, Ticaret ve Sanayi Odaları ve Zafer Kalkınma Ajansı projeyi bizden fazla sahiplendi. Projenin başarısı için emek veren, başta çalışma arkadaşlarım olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim. Umarım bu beraberlik 4 il arasında artarak devam eder’’ dedi.

 

SGK Daire Başkanı Sayın Ahmet Yetim, kurum tarafından verilen teşvikler ve Müdürlük bünyesinde kurulan Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Servisi'nin yürüttüğü çalışmalar sonucu kayıtlı istihdam oranında önemli oranda artış sağlandığını dile getirdi.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Burak Çağatay DOĞAN ise, iyi örnek teşkil eden projeler kapsamında, örnek olan 40 proje arasına giren Uşak Ticaret ve Sanayi odasını tebrik ederek, bölge için çok başarılı bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade etti.

 

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen proje değerlendirme sunumun ardından, 4 ilin SGK ve İşkur Müdürlükleri, Ticaret ve Sanayi Odaları ve Zafer Kalkınma Ajansı Müdürlerine, projedeki desteklerinden dolayı plaketleri takdim edildi.