26.05.2017

Uşak Organize Sanayi ve Uşak Deri (Karma) Organize Sanayi Bölgelerinde, Uşak Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlediği “Ustabaşı ve Vardiya Amirlerine Yönelik Yönetim Becerilerini Geliştirme Eğitimi” gerçekleştirildi.

Bölge Müdürlükleri toplantı salonunda düzenlenen eğitimlere, fabrikaların insan kaynakları sorumluları, orta kademe yöneticiler, ustabaşıları ve vardiya amirleri katıldı. Türev Yönetim Danışmanı Okyar Atilla’nın gerçekleştirdiği eğitimde, ekip yönetimi ile ilgili genel kavramlardan hareket ederek yönetim becerileri ile birlikte üretim sürecinde davranış biçimlerinin ortaya nasıl konulacağı gibi bilgiler aktarıldı. Okyar ATİLLA; ‘’İnsanların etkinliğini arttırmak için baskı kurmadan arttırmak gerekir. Yönetici hedef verdiğinde verimlilik, kalite ve zamanı etkin yönetebilmelidir’’ diyerek; Yönetim Nedir? Nasıl Yapılır? Bir yönetici olarak ustabaşının sorumlulukları nelerdir? Doğru işçiye doğru işi vermenin püf noktaları, Ekip içinde ve bölümler arası iletişim ve koordinasyonu sağlama, takım ruhu oluşturma, ekibin iş performansını gözlemleme ve değerlendirme konularına değindi. Eğitim sırasında katılımcılara verdiği küçük görevler ve oyunlarla da interaktif olarak katılımlarını sağladı.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR; sektörlere yönelik aktif ve çözüm odaklı eğitimler düzenlemeye devam ettiklerini belirterek özellikle ustabaşı – işçi uyumunun önemine değindi. S. Selim KANDEMİR; ‘’Ustabaşı ve vardiya amirlerimiz üst düzey yönetici ile işçi arasında önemli bir köprü görevi görmektedir. Verimliliği ölçümleme konusunda üst yöneticisine önemli bilgiler aktarmaktadır. Bu durumda ustabaşları hem şirketin hem çalışanların çıkarlarını gözetmeli, net, adil, kararlı ve organizasyon yeteneği yüksek kişiler olmalıdır. Bu eğitimle, ustabaşlarının organizasyon yeteneklerinin geliştirilmesini sağlamaya çalıştık. Eğitime ilgi gösteren tüm firmalarımıza, yöneticilerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ederim’ ’dedi.