08.04.2017

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası farklı sektörlerde düzenlediği bilgilendirme toplantılarına devam ediyor

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen panele; Başbakanlık Hazine Müsteşar Yardımcısı Ahmet GENÇ, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin KASAP, TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt SÖYLEMEZ, Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Murat BÜYÜKCELEBİ, Ak Sigorta Eskişehir BÖLGE Müdürü Volkan KAKAÇ ,Uşak Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman ÇALIKUŞ, UTSO 1 Meslek Grubu üyeleri, ilimizdeki ve çevre illerdeki sigorta acentelerinin temsilcileri katıldı.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman ÇALIKUŞ, “Uşak Ticaret ve Sanayi Odası olarak farklı sektörlere yönelik toplantı ve etkinlikler düzenlemeye özen gösteriyoruz.  Her sektörün kendine özgü sıkıntıları ve problemleri var. Bu anlamda sektörel sorunların konuşulması ve çözüm sürecinde ortak çalışmalar yapılması için çaba harcıyoruz.” dedi.

Moderatörlüğünü Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Murat BÜYÜKCELEBİ’nin yaptığı panelde ilk sunum Hazine Müsteşar Yardımcısı Ahmet GENÇ tarafından yapıldı. Sunumunda; sigorta kavramı ve önemine, sigortacılık bilinçlendirme ve tanıtım stratejisi çalışmaların, meslek kuruluşları ve özellikli kuruluş çalışmalarına değinen GENÇ; “Sigorta, risklerin gerçekleşmesi sonucu doğabilecek zararları gidermek için kullanılan bir araçtır. Bu sistem sayesinde kişiler, karşı karşıya bulundukları tehlikelerin neden olabileceği zararlarını, risk öncesinde küçük miktarlarda ödemiş oldukları primler yoluyla paylaşmaktadır. Bir diğer ifadeyle, kişiler tek başına karşılayamayacakları zararları sigorta vasıtasıyla telafi edebilmektedir.” dedi. Dünya ülkeleri genelinde sigortacılık sektörünün sıralamasını bakıldığında ABD, Japonya, Çin, İngiltere ve Fransa’nın ilk beşi oluştururken Türkiye’nin 38.sırada yer aldığını belirtti. Sigorta prim üretme sisteminin hızla yükseldiğini fakat yeterli olmadığını da belirtirken önümüzde ki günlerde sektörle ilgili güzel haberlerin açıklanabileceği müjdesini verdi.

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin KASAP, sigorta acentelerinin sektördeki payının büyük olduğunu ve giderek arttığını belirtirken, sigorta acente gelirlerini arttırmak için yeni çalışmalar yapıldığından bahsetti. TOBB Sigortacılık Genel Müdürü Mevlüt SÖYLEMEZ sigortacılık sektöründeki yeni düzenlemeleri anlatırken diğer konuşmacıların sunumlarından sonra toplantıya katılan acente temsilcilerinin soruları ile panel son buldu.