Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) üyelerine yönelik sertifikalı “Müşteri Kaybı Yaşamadan Tahsilat Teknikleri” eğitimi düzenledi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda Dr. Barbaros KON tarafından verilen eğitime 45 oda üyesi ve üye firma çalışanı katıldı. Dr. Barbaros KON eğitimde; müşteri analizi, zor müşterilerle başa çıkma, müşteri niteliklerinin belirlenmesi, risk türleri, alacakların yapılandırılması, tahsilat gecikmelerinin finansal yapıya etkileri hakkında bilgi verdi. Dr. Barbaros KON; ‘’Alacakların zamanında tahsilatı, firmaların nakit akışı ve sürekliliği için hayati öneme sahiptir. Günümüzde artan tahsilat sorunlarının çözümü için katılımcılarımıza yol göstermeye çalıştık. Etkin tahsilat tekniklerinden, müşteri kaybı yaşanmadan tahsilatları hızlandırmadan, kişisel müzakere becerilerini artırmadan bahsettik. Katılımcıların birebir örneklerle yaşadıkları sorunlara çözüm önerileri sunarak eğitimimizi sonlandırdık’’ dedi.

Eğitim ile ilgili açıklama yapan UTSO yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR, ’Alacakların yönetilmesinin özel bir sanat olduğu ülkemizde, net işletme sermayesinin kontrol edilebilmesi önem arz etmektedir. Küresel kriz öncesi ve sonrasında, alacakların tahsilinde yaşanan zorluklar giderek artış göstermektedir. Özellikle tahsilatlarda ki vade uzamaları ve yaşanan hukuksal çözümsüzlükler tüm işletmelerin karşısında sorunlar oluşturmaktadır. Bugünkü eğitimimizle alacakların tahsil edilmesi hızını arttırma ve bunla ilgili çözüm önerileri konusunda bilgiler aldık. Eğitimimize katılan üyelerimize teşekkür ediyoruz. Üyelerimizin bu tür eğitimlere daha çok katılım sağlamalarını temenni ediyoruz” dedi.