Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Kasım ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti.

Toplantı gündemi, bir önceki meclis kararlarının okunmasıyla başladı. Daha sonra Ekim dönemine ait hesapların tetkik ve tasdikiyle devam eden toplantı, mesleki sorunların görüşülmesiyle sona erdi.

UTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşma yapan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR ülke ve dünya gündemine dair açıklamalarda bulunurken ülke ve dünya ekonomisi ile oda faaliyetlerinden bahsetti.

TRUMP’ın seçimiyle dolarda yaşanan dalgalanmalardan ve Ekim ayında petrol arzının yükseldiğini ifade eden KANDEMİR, ABD seçiminin arından düşüş gözlenen petrol fiyatlarının Rusya ve OPEC’in, taslağın ayrıntılarını netleştirme çalışmaları ile toparlanışa geçtiğini söyledi.

15 Temmuz’un etkilerinin ekonomi de net şekilde görüldüğünü ancak son 1 ay baz alındığında toparlanma emarelerinin görüldüğü, 3. Çeyrekte küçülen ekonominin 4. Çeyrekte büyümeye geçeceğinin tahmin edildiğinin bilgisini verdi.

KANDEMİR, konuşmasında son olarak oda çalışmaları ile 19 Kasım Cumartesi günü Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TÜFENKCİ ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU huzurunda Uşak Valisi Ahmet OKUR, Niğde Milletvekili Erdoğan ÖZEGEN, Uşak Belediye Başkanı Nurullah CAHAN, çevre il ve ilçelerin oda ve borsa başkanlarının ve oda üyelerinin katılımıyla gerçekleşen programdan bahsetti. Program kapsamında biri sanayici ve tacirin çatısı olan UTSO Hizmet Binası açılış töreni diğeri sanayi ve ticaret hayatına kalifiye eleman yetiştirecek olan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılış töreni ile Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Törenine değinerek Uşak’a iki önemli yatırım kazandırdıklarından bahsetti.    

 UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR’in aylık değerlendirmesinin tam metni aşağıdaki ekte yer almaktadır.

Konuşma Metni