Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Kredi Garanti Fonu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

UTSO salonunda gerçekleştirilen toplanın açılış konuşmasını, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR gerçekleştirdi.

Konuşmasında, yeni mevzuatlar, hibe ve destekler konusunda sık sık toplantı düzenlediklerini belirten KANDEMİR, KOBİ’lerin ekonominin önemli çarklarını oluşturduğunu belirtti. Konuşmasında TÜİK verilerine değinen KANDEMİR,“TÜİK’in verilerine göre istihdamdaki payı yüzde 74,2 olan KOBİ’ler, toplam girişim sayısının yüzde 99,8’nin oluşturmakta, ihracatın da yaklaşık yüzde 60’ını yapmaktadır. Verilerden de gördüğümüz üzere küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz ekonominin önemli çarklarını oluşturmaktadır. Özellikle ekonomimizin temel yapısını oluşturan KOBİ’lerin büyümesi ve gelişmesi, yeni yatırımlar yapabilmesi, Ar-Ge faaliyetlerini geliştirmesi gibi birçok sebeple farklı fon kaynaklarına ihtiyaç duymaktadır. Bu sebeple de en çok kullanılan fon kaynaklarından bir tanesi banka kredileridir. KOBİ’lerin bankalardan kredi kullanırken karşılaştıkları en önemli sorunlardan biri kredi için gerekli teminatı gösterememeleridir. Bu noktada da KOBİ’lerimizin yardımına Kredi Garanti Fonu yetişmektedir.” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR’in açılış konuşmasının ardından sunumlarını gerçekleştiren Kredi Garanti Fonu Afyon Şube Yönetmeni Sayın Veli DOĞAN, katılımcılara Kredi Garanti Fonu’nun destekleri hakkında detaylı bilgi verdi.

Toplantı, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.