Tüm oda ve borsa başkanlarıyla birlikte, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ile düzenlenen, TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU’nun da katıldığı istişare toplantısında, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR’de yerini aldı.

Toplantıda gerçekleştirdiği konuşmasında bu camianın, demokrasiye ve sandığa sahip çıktığını belirten TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU, bundan sonra da, Devletimizin yanında, milletimizin emrinde olacağız” dedi. HİSARCIKLIOĞLU “Bu ülkeyi, bu milleti daha zengin yapmak için çalışacağız. Şimdi eskisinden daha büyük işler yapmak zorundayız. Daha fazla yatırım, istihdam, ihracat sağlamak zorundayız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’da yaptığı konuşmada, "Hiç şüpheniz olmasın, 15 Temmuz bu milleti bayraksız, vatansız, devletsiz, bırakma girişimidir çünkü bu girişimde bulunan ihanet şebekesinin ne millet diye ne bayrak diye ne vatan diye ne devlet diye bir derdi yoktur." ifadesini kullandı.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada darbe girişiminin hiçbir zaman kabul edilemeyeceğini belirtti. Özellikle son zamanlarda her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu belirten KANDEMİR, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın her zaman demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkacağının altını çizdi.