Uşak Ticaret ve Sanayi Odası(UTSO) sektör toplantıları kapsamında, gıda grubunda yer alan firmalar “Gıda İmalat” ve “Gıda Perakende ve Toptan Satışı” Sektörü olarak 2 gün sorunlarını ve çözüm önerilerini görüştüler.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET, ekonomik veriler hakkında ve odanın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. İhracatta Pazar çeşitliliğine gidilmesinin önemini vurgulayan KUVVET, firmaların birlikte hareket edebilme yeteneğini kazanması gerektiğinin altını çizdi.

Gıda sektöründe kayıt dışı firmaların ve açık satış yapan yerlerin ilgili kuruluşlar tarafından mevzuattan kaynaklanan denetiminin yetersiz olması, kayıt dışı istihdam ve merdiven altı üretim, sektörde ürün girdilerinin %1 KDV oranından olup satışının %8 KDV oranından hesaplanması, sektörde bölgesel dağılım yapılmaması, tanıtım mecralarının fiyat rekabetinde olumsuz rol oynaması gibi sektörel sorunların yanı sıra diğer sektörlerde de yaşanan kalifiye eleman sorunu, vadelerin uzun oluşu, çek güvenirliği ve 2016 yılında artan kıdem tazminatları yükü gibi ortak sorunlar görüşüldü.

“Gıda Perakende ve Toptan Satışı” yapan firmaların katıldığı toplantıda, sektörel sorunların görüşülmesinin yanı sıra KOSGEB Uşak Hizmet Merkezi Müdürü Kazım AKGÜN, KOSGEB hibe ve destekleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Sektör toplantıları hakkında açıklama yapan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET, toplantıların tekrarlanacağını ve sorunların çözümleri için hızlı bir şekilde çalışmalara başladıklarını belirtti.