Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın sektör toplantıları kapsamında “Kimya Sektörü” temsilcileri bir araya geldi.

Sektör toplantısının açılış konuşmasını yapan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET “Neredeyse her gün sektör toplantıları ile üyelerimiz ile bir araya geliyoruz. Sektör temsilcilerimizle sorunlarını ve çözüm önerilerini, odamızın bu konuda yapabileceği çalışmaları tespit ediyoruz.” dedi. Odanın çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgi veren KUVVET, yapacakları çalışmaları ve projelerini üyelerinin talepleri doğrultusunda şekillendirmek istediklerini belirtti.

Toplantıda, sektörde vadelerin uzun olması, belge ve danışmanlık ücretlerinin yüksek oluşu, merdiven altı ve kayıt dışı üretim, çek kanunun sektörü olumsuz etkilemesi ve kalifiye eleman sıkıntısı sektörün en önemli ilk beş sorunu olarak tespit edildi. Sorunlara yönelik çözüm önerilerinin de görüşüldüğü toplantıda sektörün daha sık bir araya gelmesi gerektiği vurgulandı.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Zafer Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında hazırlanan “Uşak İş Dünyasının Katma Değer ve Ürün Çeşitliliği Sağlama Konusunda Stratejik Yol Haritasının Belirlenmesi” projesi kapsamında düzenlenen toplantı, anket sonuçlarının değerlendirilmesinin ardından sona erdi.