“DEĞİŞEN HAYATLAR, GENİŞLEYEN UFUKLAR” sloganıyla mesleki eğitimi öğrenciler yerinde inceleyecekler.

Uşak Ticaret Sanayi Odası’nın(UTSO) proje koordinatörlüğünü yaptığı “Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ile Münih Ticaret ve Sanayi Odası Arasındaki Mesleki Eğitim Projesi’nin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen açılış toplantısına Uşak Vali Yardımcısı Halil İbrahim ERTEKİN, Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent ŞAHİN, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET,  proje ortakları okulların müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET, proje ile 60 öğrencinin Münih’te Ulusal Ajanstan destek almaya hak kazanan bu proje ile inşaat, gıda ve hizmet sektörlerinde Avrupa hareketliliği sağlayarak öğrencilerin mesleki becerilerin geliştirilmesini hedeflediklerini belirtti. Projeden maksimum fayda edilmesini temenni ettiğini belirten KUVVET “Meslek eğitiminin önemi şüphesiz ki kamuoyunda yankı uyandıran bir konu. Nitelikli iş gücüne sahip olabilmek için etkin ve uygulanabilir bir mesleki eğitim modeli oluşturulması gerekli. Bizler, hep birlikte Uşak için proje üreterek yatırım yapmaya başladık. Bu konuda da mesleki eğitim alanında Dünya’da önemli bir model olan Almanya’nın mesleki eğitimi sistemi konusunda daha önce proje hazırlayarak incelemelerde bulunmuştuk. Temel incelemeleri gerçekleştirdiğimiz projemizin üzerine ikinci bir proje hazırladık.” Dedi.

Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent ŞAHİN konuşmasında, Münih Ticaret ve Sanayi Odası, Murat Arıtürk Mesleki Eğitim Merkezi, Uşak Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Uşak Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ortak olduğunu belirterek Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’na eğitime yönelik hazırladıkları projeler için teşekkür etti.

Konuşmasında, verimli ve başarıya ulaşacak bir proje olmasını temenni ettiğini belirten Uşak Vali Yardımcısı Halil İbrahim ERTEKİN,  projede yer alacak öğrencilere önemli bir deneyim kazanacaklarını ve bu proje ile farklı bir eğitim sistemini inceleyeceklerini vurguladı. Projelerin önemine değinen ERTEKİN, proje bazlı çalışmaları valilik olarak önemsediklerini ve ilimize katkı sağlayacak olan her türlü projeyi desteklediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından, proje ile ilgili gerçekleştirilen bilgilendirme sunumu ile toplantı sona erdi.