Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) 45 üyesi ile dünyanın en önemli gıda ve içecek fuarı olan Anuga Fuarı’na sektörel inceleme ve iş gezisi düzenledi.

10-14 Ekim 2015 tarihleri arasında Köln’de gerçekleştirilen Anuga Gıda ve İçecek Fuarı, 33. kez kapılarını açtı. 100 ülkeden 7 bin firmanın yer aldığı fuara, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet ve 45 kişilik UTSO üyesi işadamı katıldı.

Fuar organizasyonu ile ilgili değerlendirmeler yapan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, “Uşak Ticaret ve Sanayi Odası olarak 45 üyemize, dünyanın en önemli gıda ve içecek fuarı olan Anuga Fuarı’nda sektörel inceleme ve ikili iş görüşmeleri yapma fırsatı sunduk. Ayrıca, iş gezisi kapsamında Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği’ni de ziyaret ederek üyelerimizin dernek üyeleri ile iş görüşmesi yapmasını sağladık.” dedi.

GIDADA SÖZ SAHİBİ OLMAK İÇİN AVRUPAYI MERCEK ALTINA ALDIK

Uşak’ın gıda sektöründe daha fazla paya sahip olabilmesi için Avrupa’yı mercek altına aldıklarını aktaran Mustafa Kuvvet, “Fuar alanında gıda ile ilgili çeşitliliğe göre branşlaşan ham madde üreticileri, ham maddeyi mamule çeviren ara üreticiler, ürünün pazarda güçlenmesini sağlayan ambalaj üreticileri, distribütörler, ürünün tüketiciye ulaşmasını sağlayan perakende mağazaları dev bir gıda ticareti ağı oluşturmuştu. Ayrıca fuarda, fırınlanmış ürünler, tatlılar, pastalar, içecekler, süt ürünleri, dondurma, sağlıklı yiyecekler, hazır yiyecekler, yiyecekleri koruma tekniği ve pişirme ekipmanları gibi ürün ve malzemeler sergilendi.” dedi.