“UTSO’dan Uşak ile Münih arasında eğitim köprüsü”

“K1 Projesi kabul olan tek oda:UTSO”

 

Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajans’ı tarafından desteklenen proje kapsamında Uşak’tan 3 Meslek okulunun 60 öğrencisi Münih’te 15 gün boyunca eğitim görecek.

Ulusal Ajans tarafından proje maliyetinin tamamının karşılanacağı projede iki şehir arasında eğitim köprüsü oluşacak. UTSO’nun 2014 senesinde biten mesleki eğitim projesinin devamı niteliğinde olan 107 bin Euro’luk “Uşak Ticaret Sanayi Odası ile Münih Ticaret ve Sanayi Odası Arasındaki Mesleki Eğitim Projesi” Uşak’taki İnşaat, Gıda ve Hizmet Sektörlerinde farkındalık yaratacak.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ve Münih Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan proje ile 3 okul projeye dahil edildi. Murat Arıtürk Mesleki Eğitim Merkezi, Uşak Kanuni Sultan Süleyman Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Uşak Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan 60 öğrenci Münih’te İnşaat, Gıda ve Hizmet Sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerde 15 gün boyunca hızlandırılmış eğitim görecek. Proje ile birinci kazanım "mesleki beceri ve bilgi"nin gelişimi, ikinci kazanım "kültürel görgü ve bilgi" ve üçüncü kazanım ise "mesleki dil becerisi"nin gelişimi olacak.

 

ÖĞRENCİLERİN VİZYONU DEĞİŞECEK

Proje ile Mesleki bilgi birikimin artacağını vurgulayan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET, “Proje, kapsamında oluşturulan konsorsiyum Uşak ilinin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayan inşaat, gıda ve hizmet sektörlerinde Avrupa hareketliliği sağlayarak öğrencilerin mesleki becerilerin geliştirilmesini hedeflemektedir. Proje kapsamında Avrupa hareketlilikleri Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından koordine edilecektir. Projede üç farklı sektörde mesleki eğitim alan toplam 60 öğrenci hareketlilik gerçekleştirecektir. Meslek okullardan her 20 öğrenci için toplam 3 öğretmen refakatçi olacak. Projede yapılacak hareketlilik faaliyeti her sektör için ayrı ayrı gerçekleştirilecek. Proje ile birinci kazanım "mesleki beceri ve bilgi"nin gelişimi, ikinci kazanım "kültürel görgü ve bilgi" ve üçüncü kazanım ise "mesleki dil becerisi"nin gelişimi olacak” dedi.

 

PROJEYİ UYGULACAK İLK ODAYIZ

Ciddi bir eğitim programı olan K1 projelerine birçok kurumdan başvurular olduğunu ancak kabul edilen projelerin içinde ticaret ve sanayi odalarından sadece UTSO’nun başarılı bulunduğunu vurgulayan Mustafa Kuvvet, “21. Yüzyılda eğitimin ne denli önemli olduğunu hepimiz çok iyi bilmekteyiz. Özellikle globalleşen ve küçülen dünyada işletmeler neler yapıyor, dünyada ne gibi yenilikler var görmek adına Münih Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa yapılan projeyi çok önemsiyoruz. Münih’te inşaat, gıda ve hizmet sektöründeki yenilikleri oraya gidecek 60 öğrenci 15 gün boyunca izleme ve öğrenme fırsatı bulacak. Eğitimden dönen öğrenciler önemli bir deneyimle donanmış olacak. Eğitim bittikten sonra çalışma hayatlarında çalışacakları ya da kendi kuracakları işletmelerde çok işlerine yarayacak. Uşak ekonomisine yenilikler katacaklar.” dedi.