12.06.2024

T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) organizasyonunda çevrimiçi gerçekleşen programda ihracat süreçleri ve devlet destekleri hakkında kapsamlı bilgiler paylaşıldı.

Programın açılış konuşmalarını UTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kanso ve Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Ticari Bilgi, İletişim Hizmetleri, Kadın ve Genç Girişimciler Daire Başkanı Koray Ali Konca gerçekleştirdi.

Programın ilk bölümünde Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanları Rumeysa Okumuş, Onur Akgül ve Doruk Leloğlu ‘’Kobi ve Kümelenme Destekleri, Tanıtım ve Fuar Destekleri ile Markalaşma ve Tasarım Destekleri’’ hakkında güncel bilgileri paylaştı.

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü E-İhracat Uzmanı Fatma Gül Kurt,  ‘’E-İhracat Destekleri ve Kolay İhracat Platformu'’nu tanıttı. ‘’Destek Yönetim Sistemi’’ (DYS)  işleyişine yönelik usul ve esaslar hakkında bilgileri ise Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İhracat Uzmanı Sevda Ünalan aktardı.

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Nejla Tuğrul, ‘’Avrupa Birliğine İhracatta Zorunlu Yeni Uygulama: Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Karbon Vergisi’’ konusu ile ilgili bilgiler aktarırken, Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Ticaret Uzman Yardımcıları Ahmet Baki Öztürk ve Huriye Karabacak, ‘’Ürün Güvenliği, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Sürdürülebilir Ürün Mevzuatı Güncellemelerinin İhracata Etkisi’’ konusuna değindi.

İhracatçı firmalar açısından büyük önem taşıyan ‘’Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri’’ hakkında bilgilendirmeyi ise Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Ticaret Uzman Yardımcısı Buket Koca gerçekleştirdi.

İlginin yoğun olduğu programda katılımcılar, mevcut bilgilerini güncelleme ve uygulamada karşılaştıkları sorunlara doğrudan alanında uzman kişilerden yanıt alma fırsatı buldu. Değerli bilgileri ile katkı sağlayan tüm bakanlık uzmanlarımıza ve katılımcılara teşekkür ederiz!

Mevcut ihracatımızın sürdürülebilir bir şekilde geliştirilmesi, yurt dışı pazarlardaki rekabet gücümüzün artması ve yeni pazarlara açılmamız açısından çeşitli bilgilendirme ve destek faaliyetlerimize devam edeceğiz.