16.02.2021

Odamız üyelerini fikri ve sınai mülkiyet hakları konusunda bilinçlendirmek ve ilimizde farkındalık oluşturmak ve ‘’Patent, Faydalı Model, Marka, Endüstriyel Tasarım ve Coğrafi İşaret’’ başvuru ve tescil sonrası işlemleri hakkında bilgilendirmek amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumu, odamız ve Uşak Üniversitesi iş birliğiyle online olarak ‘Sınai Mülkiyet Hakları’ eğitimi düzenlendi.

Online olarak düzenlenen eğitim; Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ile Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Çalıkuş’un açılış konuşmalarıyla başladı.

Çalıkuş; ''Oda olarak sınai mülkiyet başvurularında ticarileşecek konuların üzerine odaklanmak gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle 2005 yılında odamız bünyesinde Türk Patent ve Marka Kurumu bilgi dokümantasyon birimini açmıştık. Türkiye’de ilk kurulan bilgi dokümantasyon birimleri arasında yer alan kurumumuz 16 senede önemli çalışmalara imza attı. Geçen sene üniversitemizde de kurulan bu birimlerle ilimizin katma değerli ürün ve markalar konusunda daha ileri gideceğini düşünüyorum’’ dedi.

Programın ikinci bölümünde Ece Baydar patent ve faydalı model temel kavramları, Murat Dönertaş marka kavramı, tescili ve tescil sonrası işlemleri, Melis Mutlu tasarım tescili ve tescil sonrası işlemleri hakkında bilgiler aktardı.