05.02.2021

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Atık ve Geri Dönüşüm Sanayi Meclisi, Başkanlık Divanı seçimi, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi S. Selim Kandemir ve Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kıvanç’ın başkanlığında sektör temsilcilerinin yoğun ilgi ve katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Yapılan seçim sonucunda Meclis Başkanlığına oybirliğiyle ITC Invest Trading &Consulting AG Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur seçildi. Toplantıda ayrıca meclis bünyesinde kurulması planlanan alt komiteler hakkında istişarelerde bulunuldu.

S. Selim Kandemir yaptığı açılış konuşmasında; meclislerin kamu, özel sektör ve sektörel sivil toplum kuruluşlarını yasal bir zeminde buluşturan platform olduğunu vurguladı. Geri Dönüşüm ve Atık Sektörü Meclisinde; Uşak ekonomisinin de lokomotif sektörlerinden olan tekstil geri dönüşüm sektörü ve diğer atık ve geri dönüşüm sektörlerinde küresel olarak geliştirilen ve ortaya konan stratejileri yakından takip ederek, sektörün gelecekteki rekabet gücünü arttırmak, ülkeye ekonomik kazanım sağlamak adına planlamalar gerçekleştireceklerini belirtti. Meclisin oluşturulma aşamasında ortaya koyduğu vizyondan dolayı TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerini iletti.