27.01.2021

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), üyelerinin kurumsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla, eğitim ve bilgilendirme toplantılarına online olarak devam ediyor.
2021 yılının ilk eğitimi, pandemi dönemi ile birlikte özellikle iş hayatının yeni dinamiği haline gelen, pek çok şirketin kalıcı hale getirdiği ‘’Uzaktan Çalışma İş Modelleri’’ hakkında gerçekleşti.
Zeki Yüksekbilgili’nin sunumu ile gerçekleşen eğitimde; yöneticilik kavramı ile birlikte profesyonellik, çalışan ihtiyaç analizi gibi ön bilgilerinden sonra ‘’Uzak Ekipleri Yönetme’’ kavramı üzerine bilgiler aktarıldı. Yüksekbilgili, özellikle iş analizi ve ekip yönetmekte kullanılan Grow Modeli,14 Dakika Modeli, Fil Görevleri gibi kavramları örnek uygulamalarla anlattı. Bu analiz ve modellemelerden çıkacak sonuçlarla çalışanlara sorumluluk verilmesinin önemi üzerinde durarak, geleceğin vazgeçilmez çalışma sisteminin Uzaktan Çalışma Modelleri olduğunun altını çizdi. Dünyada pek çok şirketin uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirdiğini, bu değişim için geç kalınmamasını tavsiye etti.