15.01.2021

TOBB 62. Sektör Meclisi (Geri Dönüşüm Ve Atık Sektörü) Kuruldu

Uşak ekonomisine önemli bir katkı sağlayan,  tekstil geri dönüşüm sektörünün gelişimine büyük katkı sağlayacak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Geri Dönüşüm ve Atık Sektörü Meclisi kuruldu. Meclisin kurulmasında büyük destek veren başta TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Geri Dönüşüm ve Atık Sektörü Meclis Yönetim Başkanlığı için; Uşak Ticaret ve Sanayi Odası S. Selim Kandemir ve Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç görevlendirildi. Geri Dönüşüm ve Atık Sektörü Meclisinde Uşak tekstil geri dönüşüm sektörünü temsilen 3 temsilci yer alacak. Geri Dönüşüm ve Atık Sektörü Meclisinde; sektörün gelecekteki rekabet gücünü arttırmak için raporlar hazırlanarak, geleceğe yönelik projeksiyonlar ve sektörel politika ve stratejiler oluşturulması hedeflenmektedir. Ayrıca, meclis geri dönüşüm sektörüne ait mevzuatlarla ilgili çalışma yaparak, Türk geri dönüşüm ve atık sektörlerinin gelişimine katkı sağlayacaktır.

Uşak, günlük 1700 ton kullanılmamış tekstil telefi ve kırpıntısı işleyerek, Türkiye tekstil geri dönüşüm sektörünün %72’lik kısmını karşılamaktadır. Yaklaşık 110 geri dönüşüm firmasında, 15000 kişiye istihdam yaratan Uşak tekstil geri dönüşüm sektörü, 450 milyon dolar ekonomiye katkı sağlamaktadır.