14.10.2020
 
14-16 Ekim 2020 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirecek, Uşak Üniversitesi ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliği ile düzenlenen, ‘’Uşak Üniversitesi TTO 1. Ar-Ge ve Tasarım Proje Pazarı ‘’ dijital ortamda açılışı yapılarak başladı.
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın açılış konuşması ile başlayan programda; Ar-Ge ve tasarım alanlarında proje fikirlerine sahip akademisyen ve öğrenciler farklı alanlardan uzman ve yatırımcılarla bir araya gelecek.
Program açılışında konuşma yapan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir; Ar-Ge faaliyetlerini geliştirerek,’’ bilgiyi teknolojileştirme; teknolojiyi ticarileştirme’’ konusunda hızlı ve güçlü adımlar atılması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda özellikle gençlere çok iş düştüğünü belirtti. Kandemir; gençlerin, inovasyon ve ar-ge çalışmalarınıza gösterdiği ilgi ve gayretin umut verici olduğunu ve yapılan çalışmalardan toplum olarak onur duyduklarını sözlerine ekledi. Kandemir; ‘’Üniversite ve iş dünyası bu şehrin olmazsa olmazı. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası olarak, her zaman üniversitemiz ve akademisyenlerimizle uyumlu çalışmayı sürdüreceğiz. Bu anlamda, şehrimizin endüstriyel dönüşümüne öncülük etmek, katma değerli alanlarda konumlanmasını sağlamak adına; Uşak Üniversitemiz ile birlikte düzenlediğimiz ‘’Ar-Ge Ve Tasarım Proje Pazarı’’ önemli bir organizasyondur, şehrimize hayırlara vesile olmasını diliyorum.’’ dedi.
Program, Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest’in sunumu ve proje sunumları ile devam etti.